23948sdkhjf

Østjysk halbygger vinder aarhusiansk idrætscenter

Halbyg A/S har vundet konkurrencen som totalentreprenør på Åbyhøj Idrætscenter til 30 millioner kroner

Et lokalt samlingssted og rammerne om forskellige sportsaktiviteter for alle aldersgrupper.

Det er ambitionerne for Åbyhøj Idrætscenter i Aarhus-bydelen af samme navn, som en gruppe idrætsklubber og foreninger har arbejdet på i en årrække.

Nu er Halbyg valgt som totalentreprenør på projektet i samarbejde med Drias Rådgivende Ingeniører og Arkitektfirmaet Faber & Have.

- Hos Halbyg er vi superglade for og stolte over at skulle være med til at skabe en attraktiv og velfungerende ramme om et levende og legende miljø, som appellerer til både den brede folkelighed, men også elitetræning, udtaler direktør Henrik Madsen fra Halbyg i en pressemeddelelse.

I dag har indbyggerne i nærområderne omkring Gammelgaardsskolen i Åbyhøj to aldrende gymnastiksale, en mindre svømmehal og en enkelt 11-mands fodboldbane. Men det ændrer sig nu.

Åbyhøj Idrætscenter sammenbygges med Gammelgaardsskolens gymnastiksale og strækker sig herved i nordlig retning mod fodboldbanernes grønne arealer.

Det nye idrætscenter skal indeholde en springhal, en idrætshal, en multisal samt foyer, plads til klubaktiviteter og selvfølgelig gode omklædningsforhold for alle. Især den nye springhal er kærkommen, da Aarhus generelt har stor mangel på faciliteter til de gymnastiske discipliner.

Idrætshallen skal indrettes som en multihal for flere sportsgrene og bruges både af foreninger, daginstitutioner og skoler i Aarhus Kommune.

Byggeriet til det nye idrætscenter går i gang i maj 2024 og forventer at stå færdigt i juni 2025. Targetprisen for totalentreprisen var 30,8 mio. kr., hvilket Halbyg A/S' vinderbud også lå på.

Dansk Hal og Base Erhverv afgav også bud på opgaven, fremgår det af evalueringsrapporten.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141