23948sdkhjf

Kommune sælger skolegrund: Skal udvikles til boliger

Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek (V), har høje forventninger til en kommende køber af skolegrunden i Overlund

I sommeren 2024 flytter Overlund Skole til det nyopførte Lysningen. I den forbindelse sætter Viborg Kommune nu skolegrunden på Skolevej 10 til salg. 

Der er tale om et areal på 18.382 kvm, der skal udvikles til boliger.

Hos borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek (V), er forventningerne høje til en kommende køber.

- I Viborg er der over de seneste år udviklet og opført adskillige nye boligområder med Banebyen som det mest markante. Jeg har et håb og en forventning om, at den nye ejer af skolegrunden i Overlund kan stå i spidsen for et projekt, der gør ikke blot Overlund, men hele Viborg mere attraktiv, siger han i en pressemeddelelse.

Projektet kan omfatte tæt-lav boligbyggeri i en-to etager og med lejligheder i tre etager centralt på grunden. 

- I Viborg Kommune ser vi det ikke blot som en investering i fast ejendom, men også en chance for at bidrage til et stærkt lokalsamfund. Ejendommen ligger centralt i Overlund, tæt på både Viborg midtby og naturen, hvilket gør den ideel til etablering af et boligområde, der kan forbinde nuværende og fremtidige beboere på en god måde, siger Ulrik Wilbek. 

Flere bump på vejen

Den nye skole, Lysningen, har mødt flere bump på vejen. Projektet har ikke mindst været ramt af teknikentreprenøren Brøndums konkurs. Brøndum havde vvs- og ventilationsopgaven på projektet, som siden er blevet overtaget af firmaet GK. 

Udskiftningen og andre følgeomkostninger har ført til en ekstraregning på knap 13 mio. kr., og det har flere gange været nødvendigt at tilføje ekstra midler til projektet.

Det oprindelige udbud måtte for eksempel i sin tid annulleres i tilbudsfasen. Derudover viste det sig udfordrende at få udpeget vindere af alle de 14 udbudte fagentrepriser i det nye udbud, og den økonomiske ramme blev i samme ombæring opjusteret til 230 mio. kr.

Siden blev projektet ramt af konkursen i Torntoft & Mortensen. TBS A/S blev indskiftet, hvilket betød en prisstigning på det samlede projekt på 15 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094