23948sdkhjf

CG Jensen skal genopføre beboelsesejendom efter storbrand

121 familier mistede deres hjem, da beboelsesejendommen Grøndalsbo i Vanløse nedbrændte i marts 2022. Nu genopføres ejendommen med arkitektur og bygningskrop som før branden

Efter en lang udfordrende periode er der nu gode nyheder for beboerne i ejerforeningen E/F Grøndalsbo i Vanløse, hvis ejendom på Grøndals Parkvej brændte ned i marts 2022. Nu er nedrivningen af den brandhærgede ejendom overstået, og planerne for genopførelsen er blevet klarlagt.

Efter en udbudsproces er CG Jensen er valgt som totalentreprenør med Afry som arkitekt- og ingeniørrådgiver, og duoen skal stå i spidsen for genopførelsen af Grøndalsbo.

- Det har været en lang proces, men nu kan vi se frem til at komme i gang med projektering af byggeriet og byggepladsarbejderne, siger Michael Daniel Andersen, formand for E/F Grøndalsbo, i en pressemeddelelse.

Originalt udtryk - moderne standarder

Forud for aftaleindgåelsen er der foregået et omfattende planlægningsarbejde. 

Den 11.740 kvm store ejendom skal efter aftale med Københavns Kommune genopføres med arkitektur og bygningskrop som før branden, men efter moderne standarder og bygningsreglement. 

Samtidig har der været et afklaringsforløb med hver ejer i forhold til indretning af selve boligen.

- Vi glæder os meget til at genskabe et hjem for familierne. Samtidig bliver det en fagligt spændende opgave for os, da vi skal opføre et hus, der udadtil og størrelsesmæssigt skal ligne det originale, men indadtil leve op til nuværende krav – for eksempel til isolering og teknik, der jo fysisk fylder noget mere i dag, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen.

Arbejdet med projekteringen begyndte i oktober 2023 og selve byggearbejderne forventes opstartet i efteråret 2024.

Målet er, at boligerne står indflytningsklare i sommeren 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11