23948sdkhjf

Fremtidens Hovedstadsregion: Arkitektforeningen udskriver åben idékonkurrence

Konkurrencen er opdelt i to faser og løber af stablen fra marts

For 75 år siden lagde ”Fingerplanen” grundform til udviklingen af hovedstadsregionen, og nu udskriver Arkitektforeningen den åbne idékonkurrence ”Fingerplan 2.0”, der skal levere visionære bud på fremtidens hovedstadsregion.

Det skriver Arkitektforeningen i en pressemeddelelse.

- I dag står vi med en hovedstad, hvor demografien ændrer sig og ny infrastruktur og nye transportformer ændrer byens sammenhæng og dens forbindelse til forstæderne. Samtidig vil hensynet til klimaet ændre storbyens udtryk radikalt de næste mange år frem. Men hvad er det for en hovedstadsregion, vi ønsker i fremtiden?, siger Gustav Kragh-Jacobsen, projektsekretær på ”Fingerplan 2.0”-projektet.

Konkurrencen er støttet af Dreyers Fond og er opdelt i to faser. Det gælder en visionsfase og en konkretiseringsfase. Visionsfasen udskrives i marts, mens konkretiseringsfasen løber fra medio juni. 

I sidstnævnte inviteres udvalgte deltagere til at konkretisere deres forslag, "så visionen udfoldes i både en overordnet regional skala og i en række nedslagspunkter", lyder det. 

Vinderen af idékonkurrencen offentliggøres i december 2024. 

"Vinderforslagene vil blive samlet i et inspirationskatalog, der lægger op til fornyet debat og kan fungere som oplæg til de beslutningstagere, der skal sætte retningen for udviklingen i Storkøbenhavn", fremgår det videre.

Kort om idékonkurrencen

  • Projektet er støttet af Dreyers Fond og startede op i 2022. Her blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af frivillige medlemmer af Arkitektforeningen København. Desuden har et advisory board bestående af blandt andre politikere, stadsarkitekter og fageksperter bidraget med input og faglig sparring. Sideløbende har der kørt en borgerinddragelsesproces. 
  • Alle kan deltage i idékonkurrencen. Det er dog et krav, at der skal være mindst én arkitekt MAA med i hvert af de deltagende teams.
  • Selve konkurrencen er opdelt i to faser: En visionsfase og en konkretiseringsfase.
  • Vinderen af idékonkurrencen offentliggøres i december 2024. Vinderforslagene vil blive samlet i et inspirationskatalog. 

Kilde: Arkitektforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095