23948sdkhjf

Kæmpe brintfabrik i Esbjerg får ny godkendelse

Byggeriet af fabrikken ventes at skabe 700 job i anlægsfasen. Der skulle være tale om en investering til mindst 7,5 milliarder kroner

Endnu en sten er ryddet af vejen for etablering af en kæmpe brintanlæg i Esbjerg. 

Selskabet H2 Energy Europe meddeler således, at de har modtaget miljøgodkendelsen til deres brintproduktionsanlæg, og dermed er projektet tættere på en endelig investeringsbeslutning.

I anlægsfasen ventes anlægget at skabe 700 job, mens der er udsigt til cirka 60 permanente job, når fabrikken er færdigbygget.

Anlægget med en elektrolysekapacitet på 1 GW skal omdanne vandet fra det lokale renseanlæg til grøn brint, fortæller Mark Pedersen, der har titel af Operations Manager hos H2 Energy Europe, i en pressemeddelelse.

- Den innovative tilgang forventes at absorbere mere end 1 million kbm vand årligt til elektrolyse og dermed markant reducere belastningen på drikkevand og grundvand samt fremme vores mission mod en bæredygtig udvikling, siger Mark Pedersen.

Derudover vil anlægget generere overskudsvarme, som har potentiale til at levere fjernvarme til flertallet af husstande i Esbjerg.

Milliardinvestering

H2 Energy Esbjerg indgik sidste sommer en Front-End Engineering Design-kontrakt med ingeniør- og arkitekturrådgivningsfirmaet Cowi for at udarbejde planen for ingeniørarbejdet til opførelsen af brintanlægget i Esbjerg. 

Aftalen ligger på et ikke nærmere specificeret tocifret millionbeløb.

Cowi fik dermed til opgave at udarbejde en detaljeret og omfattende kortlægning af udgifter og tekniske krav for opførelsen af H2 Energy Esbjergs PtX-anlæg. Det gælder alt fra sikkerheds- og driftssystemer ned til de mindste komponenter i anlægget.

Da Cowi og H2 Energy indgik aftalen, lød det også, at H2 Energy havde planer om at træffe den endelige investeringsbeslutning i marts i år.

I den forbindelse lød det også, at investeringen bliver på minimum 1 mia. euro.

Afventer rørledning

På borgmesterkontoret i Esbjerg er der også glæde over miljøgodkendelsen

- Godkendelsen sender en afgørende besked til Christiansborg og andre virksomheder i den grønne energisektor, idet den viser, at private investorer kan opnå godkendelser til deres projekter, udtaler Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg Kommune, .

- Dog er der stadig behov for klarhed vedrørende placeringen af brintrørledningen og dens forventede etablering, hvilket er afgørende for realiseringen af en robust brintindustri i Danmark, påpeger borgmesteren dog også.

H2 Energy Europes projekt afhænger således af, om en planlagt brintrørledning til distributionen af brint, bliver færdiggjort inden 2028, som det forventes. Rørene skal sende brinten til andre lande i Europa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125