23948sdkhjf

Entreprenørkonsortium taber voldgiftssag om trecifret millionbeløb

En 10 år gammel sag om skader på en midlertidig spunskonstruktion i Købehavn er afgjort til bygherre og forsikringsselskabs fordel

Licitationen - Byggeriets Dagblad forsøger at indhente kommentarer til dommen fra entreprenørkonsortiet. 

By & Havn og forsikringsselskabet Tryg vinder voldgiftssag om skader på midlertidig spunskonstruktion i Nordhavn.

Entreprenørkonsortiet ZMM, et joint venture bestående af selskaberne Züblin, Möbius og MJ Eriksson, stod bag voldgiftssagen.

- Vi er utroligt glade for at vi endelig kan sætte punktum for en sag, som har kørt i mange år, udtaler havnebygmester og anlægschef, Hans Vasehus, By & Havn, i en pressemeddelelse.

- Retten har fundet, at By & Havn og Tryg ikke er erstatningspligtige for de skader, som opstod i 2013, og det er vi selvfølgelig særdeles tilfredse med, fortsætter han.

ZZM's krav var på 165 mio. kr., fremgår det af By & Havns halvårsrapport for første halvår 2023.

10 år gammel sag

Kravet omhandler økonomisk erstatning for skader, der skete i forbindelse med etableringen af nordhavnsudvidelsen i 2013, hvor en midlertidig spunskonstruktion blev svært beskadiget af vejr og bølger. Det skete, inden konstruktionerne blev afleveret fra entreprenøren ZMM.

Skaderne blev anmeldt på By & Havns entrepriseforsikring, og på foranledning af forsikringsselskabet blev der gennemført en syns- og skønsforretning for at afdække skadesomfang og årsag. 

I skønsrapporten modtaget i maj 2017 blev skadesudbedringerne opgjort til 116,0 mio. kr.  Forsikringsselskabet afviste dog den anmeldte stormskade. Entreprenøren meddelte, at hvis ikke forsikringen dækkede, ville der blive rejst krav mod By & Havn som bygherre på 165,5 mio. kr. - udviklingsselskabet afviste, og en voldgiftssag fulgte.

Voldgiftsrettens afgørelse betyder, at Tryg, By & Havns forsikringsselskab, og By & Havn er frifundet for alle påstande vedrørende erstatningspligt i forbindelse med hændelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125