23948sdkhjf

Sweco skal få fjernvarme til et af landets største gasområder

"Et af de mest spændende steder i Danmark at arbejde med fjernvarme", siger afdelingschef i arkitekt- og ingeniørvirksomheden om opgaven som venter i Dragør Kommune

I 2022 fik mere end 58.000 boliger i Danmark fjernvarme. Nu er turen kommet til Dragør - og Sweco kommer til at spille en vigtig rolle. 

Den faglige kompleksitet i projektet er høj, for eksempel i den gamle bykerne med smalle gader, historiske anlægs- og byggeteknikker, fredede og bevaringsværdige ejendomme og historiske levn Martin Jespersen, afdelingschef for Energi i Sweco

Tårnby Forsyning Dragør Fjernvarme har valgt arkitekt- og ingeniørvirksomheden som rådgiver i processen med at etablere fjernvarme til forventeligt 4.500 kunder i Dragør Kommune. Det sker over de kommende år, hvor borgere i kommunen på det sydlige Amager vil få tilbudt en grønnere varmeforsyning end den gas, som primært anvendes til opvarmning i dag.

Projektområdet i Dragør emmer flere steder af historie, snævre gader med toppede brosten og ejendomme, som kan dateres tilbage til 1700-tallet. Det stiller store krav til fagligheden.

- Dragør er et af de mest spændende steder i Danmark at arbejde med fjernvarme, udtaler Martin Jespersen, der er afdelingschef for Energi i Sweco, i en pressemeddelelse.

- Den faglige kompleksitet i projektet er høj, for eksempel i den gamle bykerne med smalle gader, historiske anlægs- og byggeteknikker, fredede og bevaringsværdige ejendomme og historiske levn, forklarer han også.

De to parter har indgået en fireårig rammeaftale med mulighed for fire års forlængelse et år ad gangen.

Tværfaglig rådgivning

Opgaven med at rulle fjernvarmen ud de kommende år kræver et væld af forskellige kompetencer, som udover fjernvarme og anlægsteknik indbefatter alt fra trafikplanlægning, miljø og myndighedsbetjening til kvalitet, risiko og bæredygtighedshensyn. 

Med afsæt i disse kompetencer skal Sweco yde tværfaglig rådgivning på de kommende års fjernvarmeprojekter i Dragør igennem planlægning, projektering og byggeledelse i tæt samspil med Tårnby Forsyning Dragør Fjernvarmes projektledere.

Lokal rådgiver

Med kontor i Ørestad i København er Sweco tæt på. 

Rådgiverfirmaets fagpersoner har været på flere besigtigelser i Dragør for med egne øjne at se realiteterne og være i stand til udarbejde det bedst mulige løsningsforslag.

- Det er samtidig en sidegevinst, at Sweco har et stort lokalkendskab til Dragør Kommune, idet Sweco gennem 20 år har været kommunens husrådgiver, siger Raymond Skaarup, direktør i Tårnby Forsyning Dragør Fjernvarme.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093