23948sdkhjf

Vrager entreprenører efter konkurs: I er alt for dyre

Udvidelsen af plejecentret Toftehaven kommer heller ikke i gang i denne omgang. Entreprenørernes bud er alt for høje, lyder det

Flere års kaos ser ikke ud til at få en ende foreløbig. De bud, der er kommet ind på opgaven med at udvide plejecentret Toftehaven, er nemlig alt for høje.

Det skriver Sjællandske.

- Vi har fået tre bud ind, og problematikken er den samme. Det er ganske enkelt alt for dyrt. De ligger omkring 50 millioner kroner for højt, hvis huslejen skal være til at betale, og vi ikke skal tære for meget på vores egenkapital. Så vi har desværre måttet afvise dem, og nu må vi begynde forfra, siger Baldersbos direktør, Søren B. Christiansen, til mediet.

Baldersbo, som ejer Toftehaven, havde ellers inviteret til en ny budrunde, efter at projektet tidligere er løbet ind i problemer som følge konkursen hos entreprenøren JFP, som krakkede i juni 2022.

Flere aktører

Det fremgår ikke, hvilke virksomheder der er kommet med bud på at overtage projektet i den nuværende fase og dermed også få afsluttet det.

Fem entreprenører var imidlertid prækvalificeret. Det gjaldt C.C. Contractor, Dansk Boligbyg, GVL, Adserballe & Knudsen samt Jønsson, har det tidligere fremgået af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Totalentreprisen omfatter opførelsen af 48 nye plejeboliger som et supplement til de eksisterende 68 plejeboliger i Toftehaven. Derudover inkluderer projektet ombygning af en eksisterende afdeling på plejecenteret.

Nu som fagentreprise

I juni 2020 oplyste Baldersbo, at projektet forventedes at koste 100 mio. kr., og at plejecenterudvidelsen forventedes at være færdig i slutningen af 2022.

Kontraktunderskrivelsen var planlagt til 1. december i 2023, men nu prøver man i Baldersbo at gå nye veje ved at starte en ny sag op som en fagentreprise i stedet for - som man altså har fejlet med - at finde en totalentreprenør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11