23948sdkhjf

Lokal håndværker bygger for Assens Kommune

Ulskov A/S fra Frøbjerg har fået til opgave at bygge en ny entreprenørgård til Assens Kommune, efter det klimavenlige byggeri har været i licitation.
- Det glæder os i Assens Kommune, at vores lokale håndværkere har vist, at de kan håndtere sådanne byggeopgaver og samtidig være konkurrencedygtige med håndværkere uden for kommunen, fortæller formanden for Miljø- og Teknikudvalget Lars Kristian Pedersen om byggeriet, der står klar inden årets udgang.

Hele fire af de fem indbudte firmaer var lokale, da Assens Kommune, i samarbejde med bygherrerådgiver Arkitektfirma Plange ApS, indbød firmaerne til at byde på opgaven. Her var det Ulskov A/S fra Frøbjerg, som afgav det laveste tilbud, der var meget tæt på den afsatte budgetramme på 7. mio. kr., som er afsat til byggeriet.

Klimavenligt byggeri
I selve planlægningsfasen af byggeriet har der været stor fokus på klimatilpasning, energiforbrug og CO2 udslip.

F.eks. har Assens Forsyning A/S etableret et 250 m3 sparebassin til regnvand på byggegrunden. Det skal medvirke til at minimere ovebelastning af det eksisterende regnvandssystem samt undgå oversvømmelser.

I Entreprenørgården bliver der opsat CO2-neutralt træpillefyr som varmekilde, og derudover bliver der monteret et solcelleanlæg, som skal dække en væsentlig del af Entreprenørgårdens fremtidige elforbrug.

Ny ramme om en effektiv organisation
- Det har lige siden kommunesammenlægningen været et stort ønske at skabe en samlet entreprenørgård i kommunen, så vi kan skabe en mere effektiv organisation og oparbejde en fælles kultur blandt medarbejderne. Derfor glæder vi os til at flytte ind i Entreprenørgården på Indre Ringvej i Aarup til december, fortæller Freddy Nielsen, driftsleder ved Entreprenørgården.

Den ny entreprenørgård er en sammenlægning af de seks tidligere materialegårde. I 2007 blev de tre små materialegårde i Glamsbjerg, Hårby og Vissenbjerg lukket ned, og medarbejderne blev fordelt på materialegårdene i Aarup, Tommerup og Assens, som samtidig skiftede navn til Entreprenørgården.

I 2012 blev entreprenørgårdene i Tommerup og Aarup solgt til anden side, og da Entreprenørgården i Assens samtidig blev inddraget som en del af Næsvejprojektet, opstod behovet for en endelig sammenlægning af entreprenørgårdene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111