23948sdkhjf

Entreprenør fundet til første nybyggede landbrugsskole i næsten fire årtier

Byggeprojektet til 36 mio. kr. kaldes et fyrtårn for landbrug, innovation og fællesskab

På få måneder er to vigtige skridt taget i arbejdet med at flytte Agroskolen fra Hammerum til Herning.

LPH Byg A/S er nu udpeget som totalentreprenør for skolebyggeriet, der omfatter topmoderne undervisningsfaciliteter og kreative udearealer. Der sker efter, at Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som Agroskolen er en del af, i oktober sidste år overtog et 30 hektar landbrug på Lundvej 32 ved Herning til landbrugsfaglig undervisning. 

- Det er en ære at være udvalgt til at bygge den første nybyggede landbrugsskole i Danmark i næsten 40 år, udtaler Jacob Sehested Petersen, partner og projektchef i LPH Byg, i en pressemeddelelse.

Han henviser dermed til, at Agroskolens nye landbrugsskole ved indvielsen i 2025 bliver den første nybyggede landbrugsskole i Danmark i 39 år.

Alle aftaler er dermed på plads forud for byggeriet af landbrugsskolen, hvor ny teknologi og innovative undervisningsformer skal gå hånd i hånd.

- Vi har valgt LPH Byg A/S som totalentreprenør, fordi projektet opfylder vores ønsker til bæredygtige byggepraksisser og kvalitet i byggeriet, samtidig med det ligger inden for den økonomiske ramme. Også den fremtidsorienterede vision med skolen bliver opfyldt, fortæller Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Campus forener land og by

Når landbrugsuddannelserne i sommeren 2025 skifter adressen i Hammerum ud med nybyggeri i Herning, er det med en placering i uddannelsesinstitutionen Herningsholms campusområde. 

Fakta: Agroskolen i Herning

Bygherre: Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, Herning

Totalentreprenør: LPH Byg A/S, Hørning

Kontraktsum: Cirka 36 mio. kr. ex moms

Arkitekt: Rum A/S, Horsens

Ingeniør: Vita Aarhus

Bygherrerådgiver: Sweco Danmark A/S

Kilde: Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

Her er erhvervsskolens ungdoms- og erhvervsuddannelser på den ene side og natur fra Lillelund Engpark på den anden.

Der vil i første omgang være plads til 100 elever – med mulighed for at udvide til 200.

Landbrugseleverne vil bo sammen med andre elever og lærlinge på det nuværende skolehjem i Herning, hvor en ny skolehjemsfløj er under opførelse for at gøre klar til indflytningen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187