23948sdkhjf

123 plejeboliger på Amager: Projekt til knap 200 mio. kr. udbydes

Københavns Sydhavn får nyt plejecenter bestående af 123 plejeboliger. Projektet udbydes som en totalentreprise til knap 200 mio. kr. 

Et projekt med 123 plejeboliger på Amager er netop sendt i udbud. 

Det sker i en totalentreprise til godt 196 mio. kr., fremgår det af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Projektet er en del af byudviklingsprojektet Molestien, der er et mindre område af Sydhavnen i København. Lokalplanen ved Molestien dækker over 41.000 kvm, hvoraf 11.000 kvm er plejeboliger. 

Ud over plejehjemmet bliver der bygget ungdoms- og familieboliger, en daginstitution, et parkeringshus og bygninger til serviceerhverv.

Syv etager

Det er Bo-Vita, der er bygherre på plejecenteret. Bo-Vita udlejer i forvejen knap 6.000 almene boliger, der består af familie-, ungdoms- og ældreboliger samt seniorbofællesskaber og medejerboliger. 

Plejehjemmet Molestien vil blive opført over syv etager med forskudte facadepartier, der skaber lyse vinduespartier og -nicher samt udsigt over Fiskerihavnen, oplyser Bo-Vita på sin projektside.

Ifølge Københavns Kommune opføres bygningen som et 'søjle-bjælkehus' med bærende gavle, huldæk og facader af lette trækasetter. 

Vægge i lejlighedsskel udføres som lette vægge, hvilket muliggør synlige søjler og bjælker i alle boliger. Dette princip sikrer, at bygningen konstruktivt udføres som et fleksibelt råhus, der relativt enkelt kan transformeres til andre formål.  

Facaderne er udstyret med store glaspartier, der sikrer en optimal gennemstrømning af lys, og på hver etage er der planlagt servicearealer og fællesrum. 

Indenfor bygges et fællesrum beregnet til større forsamlinger samt faciliteter som frisør, køkken og tandlæge. Udenfor får beboerne mulighed for at nyde ophold, sol og hvile på både den grønne tagterrasse og i gården. Gården vil desuden have stier, bede, urtehaver og sanseområder.

Erfaring kræves

Ifølge udbuddet kræver bygherren, at ansøgerteamet har mindst én reference, der dokumenterer erfaring som totalrådgiver med opførelse af plejeboliger med en entreprisesum større end 75 mio. kr. ekskl. moms.

Bo-Vita kræver desuden, at entreprenøren har erfaring med opførelse af et byggeri i hoved- eller totalentreprise med en entreprisesum større end 100 mio. kr. ekskl. moms, hvoraf mindst en af referencerne skal være udført for en almen bygherre. 

Byggestart forventes i andet kvartal 2024.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093