23948sdkhjf

Jorton vinder "historisk byggesag" til 500 mio. kroner

De sidste papirer blev underskrevet straks efter byrådets godkendelse af projektet, og byggeriet kan derfor nu begynde 

Nedrivning, nybyggeri, totalrenovering og tilgængelighedsboliger for mere end en halv milliard kroner. 

Sådan lyder planerne for revitaliseringen af Korsørs almene boligselskab, BoligKorsørs, afdeling 15, 21 og 35 på Motalavej, og nu er entreprenørvirksomheden Jorton blevet udvalgt til at løfte den store opgave.

For BoligKorsør er det en historisk byggesag, da man arbejder med en samlet anlægssum på over 500 mio. kr.

Det betyder også, at det - med en lille margin - er totalentreprenørens største sag i nyere tid:

- Det er en af vores absolut største sager i firmaets historie, men renoveringer af boligforeninger er en af vores spidskompetencer, udtaler Kenneth Johansen, regionsleder for Jortons sjællandske kontor, i en pressemeddelelse.

Sidste år afleverede Jorton en stor renoveringssag i Kalundborg, og mange fra dette team kommer med over til Motalavej.

- Vores rådgiver AI Arkitekter og Ingeniører har vi også samarbejdet med på Kalundborg, og de har før arbejdet sammen med BoligKorsør og kender området godt, tilføjer Kenneth Johansen.

Friis Andersen Arkitekter har stået for projektets design.

Det er en af vores absolut største sager i firmaets historie, men renoveringer af boligforeninger er en af vores spidskompetencer Kenneth Johansen, regionsleder, Jorton Sjælland

Totalrenovering

Afdelingen på Motalavej vil indgå i en omfattende infrastrukturplan samt en fysisk helhedsplan, der skal give hele området nyt liv.

Dette vil blandt andet indebære nedrivning af 164 boliger, hvor der i stedet skal opføres 28 rækkehuse og 146 tilgængelighedsboliger. Desuden vil 116 boliger gennemgå totalrenovering, og flere af dem vil blive sammenlagt.

Over de seneste mange år har afdelingen været igennem diverse fysiske helhedsplaner for at gøre området mere attraktivt. Og på grund af områdets karakterisering som et udsat boligområde og dets placering på omdannelseslisten, er der udarbejdet en udviklingsplan med det konkrete formål at ændre beboersammensætningen. 

Dette skal opnås gennem renovering af alle lejemål samt en lovbestemt reduktion af antallet af lejemål.

- Det betyder nemlig, at det ikke bare er en ordinær boligrenovering, vi er ude i. Udtjente boliger rives ned, gamle facader gentænkes, og det samme gælder alle udearealer. Hertil opfører vi helt nye rækkehuse og tilgængelighedsboliger, herunder et seniorboligfællesskab, så vi får mere diversitet i beboersammensætningen, forklarer Anders Anthoni, formand for BoligKorsør.

- Vi har også arbejdet for, at der på byggepladsen skal være mulighed for lærlinge- og praktikpladser til nogle af områdets beboere, og det har Jorton heldigvis været positivt stemte overfor, siger formanden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172