23948sdkhjf

Byggeriet har øget kvaliteten

Antallet af mangler er på fire år faldet mellem 40 procent og 80 procent, viser en undersøgelse fra Byggeriets Evaluerings Center.
Siden 2009 er antallet af mangler faldet markant i de entrepriser, som er tilmeldt hos Byggeriets Evaluerings Center (BEC).

Centret har analyseret 4.300 byggeentrepriser fra godt 1.300 virksomheder. Konklusionen er, at omfanget af mangler – målt som antal mangler pr. mio. kr. i entreprisesum – faldet 40-80 procent. Mest markant er udviklingen i kategorien 'Alvorlige og kritiske mangler'.

- Det kraftige fald i omfanget af mangler vidner om, at byggesektorens tiltag på området virker. Disse tiltag omfatter blandt andet evaluering, digitalisering af afleveringsprocessen, tidlig mangelgennemgang mv. Det er meget positivt, hvis niveauet kan holdes eller sænkes yderligere. Det vil være af stor værdi for sektoren, herunder de store offentlige byggeprojekter, som vi vil følge de kommende år, siger administrerende direktør Peter Hesdorf i et indlæg på BEC’s hjemmeside.

Han pointerer dog også, at byggesektoren frem til 2008/09 var præget af højkonjunktur og travlhed – og en deraf følgende stigning i omfanget af mangler. Den markante udvikling i de seneste år skal således ses i lyset af det ekstremt høje niveau, der blev registreret i 2009.

Statistikken fra BEC viser, at det primært er nybyggeriet, som giver udsvingene i omfanget af mangler. For tilbygning, ombygning og renovering, ses et stabilt niveau gennem hele perioden. Det er også inden for nybyggeri, at omfanget af mangler er lavest netop nu.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093