23948sdkhjf

Generationsskifte: Stifter giver det hele videre i arkitektfirma

Michael Christensen, som i 2006 stiftede Christensen & Co Arkitekter, har besluttet at fuldføre generationsskiftet i arkitektvirksomheden

Ved udgangen af juni slutter et kapital i Christensen & Co Arkitekters (CCO) historie. 

Michael Christensen, som startede det københavnske arkitektfirma i 2006, fuldfører således et generationsskifte og overdrager sin resterende aktiepost til den øvrige partnergruppe.

- Der er kun et liv at gøre alting i, så derfor har jeg besluttet, at jeg vil bruge de kommende år på at arbejde med små projekter og, så at sige, gå tilbage til rødderne med blyanten og musen i egen hånd og dyrke den arkitektoniske faglighed i den helt lille skala, siger Michael Christensen i en pressemeddelelse om baggrunden for beslutningen.

- Jeg glæder mig til at være med i alle byggeriets faser og til at have den frihed, der er knyttet til ikke længere ikke have ledelsesansvar oveni arkitektarbejdet, tilføjer han.

Løbende ind- og overdragelse

Inden etableringen af CCO i 2006 var Michael Christensen partner og kreativ direktør hos Henning Larsen Arkitekter. 

I dag har han titel af direktør i CCO, og han har siden udgangen af 2020 haft en ejerandel på 58 pct., fremgår det af CVR.

Siden de første nye partnere blev optaget i 2016, har Michael Christensen løbende overdraget mere og mere af ansvaret for virksomheden til Thomas Nørgaard, Mikkel Hermann Sørensen, Michael Werin Larsen, Vibeke Lydolph Lindblad og Marie Horskær Partoft både i forhold til design, projektering og forretningsudvikling.

Vibeke Lydolph Lindblad har været har været adm. direktør i arkitektvirksomheden siden 2016.

- Vi er megastolte af, hvad vi har udrettet sammen med Michael indtil nu. Og vi er begejstrede for at videreføre tegnestuen i Michaels ånd, siger Mikkel H. Sørensen og fortsætter: 

-Vi har en masse spændende projekter foran os og er glade for, vi stadig kan trække på Michael som sparring - også efter juni.

Michael Christensen overdrager sin resterende aktiepost til den øvrige partnergruppe per 30. juni 2024.

CHRISTENSEN & CO. ARKITEKTER A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 26,8 28,3
Resultat af primær drift 2,0 1,4
Resultat før skat 2,0 1,5
Årets resultat 1,6 1,0
Balancestatus 21,6 19,7
Egenkapital 5,6 5,0
Antal ansatte 38 43
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: arkitekter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.024