23948sdkhjf

Våd stopklods: Regnvand bremser byggeri i Vinge

Investorer og bygherrer må vente på kommunen, inden der kan bygges i store dele af den spirende by Vinge ved Frederikssund

Udfordringerne har stået i kø for det ambitiøse byudviklingsområde Vinge ved Frederikssund. Bedst som der er kommet gang i byggerierne i området, møder byplanerne ifølge SN.dk en ny udfordring: Regnvand.

Nu og her er administrationen i Frederikssund Kommune nødt til at afvise bygherrer, der ønsker at investere yderligere i området, indtil der er fundet en løsning på håndteringen af overfladevand. Det viser referatet fra seneste byrådsmøde i kommunen.

Udbygningen områderne Vinge SV og Vinge C ”kan ikke blive igangsat, før Frederikssund Kommune har truffet beslutning om permanent løsning for udledning af regnvand fra området,” lyder det samme sted.

Udfordringen uddybes:

”Det er derfor kun muligt at udvikle i den østlige side af Vinge, som afvander til Sillebro Å, hvilket giver flere større konkrete udfordringer for den videre udvikling af byen. Fx vil det ikke være muligt at udvikle landskabsbroen og byggefelter omkring denne.”

Større rør

Stopklodsen for områdets udbygning er rent fysisk, at de nuværende rør, som leder vandet ud i Roskilde Fjord, ikke er store nok.

Byrødderne vedtog ifølge SN.dk en opgradering af rørene, så de både kan håndtere vand fra de nuværende lodsejere, fra Vinge og en kommende motorvej.

Forsyningsselskabet Novafos betale de 12-14 mio. kr. for opgraderingen. Den kan være klar om tre år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129