23948sdkhjf

BIG fortsætter gymnasie-byggeri

BIG har sammen med tre øvrige partnere opført en ny multihal ved Gammel Hellerup Gymnasium og fortsætter med at opføre endnu en bygning.
I samarbejde med CG Jensen, EKJ og Grontmij har BIG opført en ny multihal ved Gammel Hellerup Gymnasium nord for København.

Hallen er tænkt som et multifunktionelt rum, der bl.a. skal bruges til sport, dimissioner og sociale events. Bygningen er på 1.100 m2 og er placeret fem meter (16,5 fod) under jorden i midten af skolens gård.

Buer i limtræ
Salen er opbygget af affasede betonvægge, der er dækket af et hvælvet trætag udført med en række buede limtræsbjælker. Den kuperede gård er tiltænkt som et uformelt mødested for de studerende.

Udvendig er bygningen beklædt med ubehandlet egetræ og hvid emalje belagt med stålbænke, som fungerer som lyskilder om natten. Kanten af taget er udformet som en lang social bænk og dens gitterkonstruktion sikrer gennemtrængning af dagslyset ned i hallen. Solpaneler i de eksisterende bygninger giver desuden varme til hallen.

- I stedet for at placere hallen uden for skolen, og sprede det sociale liv, har vi skabt et nyt knudepunkt og en sammenhæng mellem skolens eksisterende faciliteter. Taget danner et muldvarpeskud, der fungerer som et kæmpe stykke møbel. Den vigtigste arkitektoniske idé opstod fra håndbold. I en hyldest til min gamle matematiklærer brugte vi den matematiske formel for en ballistisk bue til at forme taget, udtaler Bjarke Ingels.

Udvalgt til endnu en opgave
Under opførslen af multihallen, blev BIG bestilt til en ny opgave - at designe en nabobygning til den nye multihal. Den næste fase består nu i at forbinde gården og hall med boldbaner og parkeringspladser på skolens vestlige side.

Der er tale om et samlet etageareal på 1.400m2 i to niveauer. Bygningen vil blive opført med et bærende søjle / bjælke-system og stabiliserende betonvægge. Denne bygning ventes opført i sommeren 2014.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094