23948sdkhjf

Rejsegilde på psykiatribyggeri i Esbjerg

Psykiatrien i Region Syddanmark bygger ca. 6100 m² til den eksisterende afdeling i Esbjerg, og man er nu klar til rejsegilde.
Frem til starten af 2015 bygger Region Syddanmark nye kvadratmeter til den eksisterende psykiatriske afdeling på Gl. Vardevej – også kaldet Spangsbjerg. I alt skal der om- og udbygges for ca. 250 mio. kr.

Udbygningen i Esbjerg betyder, at psykiatrisygehusets døgnfunktion udvides med 6.100 m², og at håndværkerne renoverer og moderniserer yderligere 6.000 m².

Opgaven løses af entreprenørfirmaet NCC. Arkitektfirmaet Arkitema K/S er udpeget som totalrådgiver på byggeriet. Underrådgiver og ingeniører Rambøll A/S Esbjerg.

Mandag d. 12. august er der så rejsegilde på det store projekt. Her vil der være taler ved blandt andet regionsrådsformand Carl Holst (V), rådgiverne og de udførende entreprenører, og der vil være mulighed for at komme rundt og se byggeriet og omgivelserne.

Giver knap 100 døgnpladser
Med byggeriet bliver der plads til tre nye døgnafsnit med i alt 48 pladser. Desuden vil et udvidet tunnelsystem forbinde alle døgnafsnit med akutmodtagelse og servicebygning.

Projektet samler de nuværende døgnafsnit i Hviding og Esbjerg. Døgnafsnittene i Hviding lukkes, når projektet er færdigt i 2015. Sengekapaciteten udvides med fire ekstra sengestuer. De ambulante funktioner samles i en ny lokalpsykiatri i Esbjerg fra november 2013.
Når byggemaskiner og håndværkere har forladt matriklerne ved Hospitalsvej og Gammel Vardevej i 2015, vil psykiatrisygehuset råde over 97 døgnpladser i Esbjerg.

Byggeriet foregår i to faser: Første del: Nybygning af tre sengeafsnit og en ny servicebygning. Start 2. januar 2013 og forventet indflytning marts 2014.

Etape 2: En omfattende ombygning af eksisterende sengeafsnit, hovedbygningen og etableringen af nye udearealer. Start marts 2014. Forventet klar godt et år efter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141