23948sdkhjf

Kommune arbejder på stor oplevelsespark

Besøgende vil blandt andet kunne lære om bæredygtighed og energiproduktion

Et nyt oplevelsesområde er på vej til at se dagens lys i Billund. 

Her er der fokus på leg og læring om blandt andet bæredygtighed og energiproduktion, skriver kommunen i en nyhed på sin hjemmeside. 

Området skal etableres ved rundkørslen ved Havremarken/Koldingvej i forlængelse af det areal, hvor Lego-koncernen planlægger at anlægge en ny solcellepark og tæt på en genbrugsplads. 

Det rekreative område skal netop være med til at skabe sammenhæng mellem de forskellige områder, og der er udarbejdet et skitseforslag til, hvordan det kan komme til at se ud. 

Inddragelsesproces i gang

Forslaget er imidlertid ikke slået i sten. 

Derimod er der en større inddragelsesproces i gang, hvor aktører som naturfagsvejledere og elever fra folkeskolerne samt Ungerådet, museet Mark, Handicaprådet og SSP kan komme med inputs. Og senere bliver der åbnet for en borgerinddragelsesproces, hvor alle kan bidrage med idéer.

- Jeg glæder mig til, at vi sammen med borgerne skaber endnu et godt oplevelsessted i kommunen, der er sikkert og tilgængeligt for os alle. For jeg er stolt over vores konstante fokus på leg og læring, og jeg håber, at området kan blive et forbillede for en fremtidssikret byudvikling. En byudvikling, hvor vi sætter udvikling af ny natur og nye rekreative tiltag for børn, unge og børnefamilier i tæt samspil med en bynær energiproduktion, siger Stephanie Storbank (V), borgmester i Billund Kommune.

Lego finansierer

Ifølge JydskeVestkysten er der tale om et 50.000 kvm stort område, hvor der blandt andet er lagt op til udkigstårn, naturlegeplads og besøgscenter. 

Martin Sejersgaard- Jacobsen, direktør for Teknik, Plan og Kultur i Billund Kommune, forklarer over for det lokale medie, at området ikke skal forveksles med traditionelle forlystelsesparker.

- Det lægger op til eksperimentering, ikke fest og farver og blå gøgl, siger han.

Når det endelige skitseforslag er færdigt, skal der udarbejdes en lokalplan, som forventes politisk behandlet i september 2024.

Hvis denne bliver godkendt, er det ifølge JydskeVestkysten planen, at anlægsarbejdet kan løbe af stablen fra første kvartal 2025, mens området ventes klar i første halvår 2025. 

Det er Lego, der ifølge JydskeVestkysten dækker udgifterne til anlægget, mens kommunen overtager driften.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125