23948sdkhjf

Tre entreprenører kæmper om almen totalentreprise

Prisudviklingen åbner for renoverings- og ombygningsprojekt i Kolding

Beboerne i AAB Koldings afdeling 23 har længe måtte væbne sig med tålmodighed hvad angår en stor renovering og ombygning af deres boliger.

Men nu sker der noget.

Tre entreprenører er således kørt i stilling som mulig vinder af totalentreprisen på renoveringen af den almene boligorganisation AAB Kolding. Projektet omfatter i korte træk, at de 59 boliger på adresserne Snerlevej 2-18 og Tvedvej 22-30 skal renoveres og ombygges til 54 boliger.

De tre prækvalificerede entreprenører er NemByg, Jorton samt Dansk Boligbyg.

Der er tale om et udbud med forhandling, og nu skal trioen tilpasse og forfine deres tilbud. Hvilket firmanavn, der kommer til at stå på totalentreprisekontrakten, forventes afgjort sidst i maj.

Totalombygning og tilgængelighed

Entreprenøren, der ender med opgaven, skal give beboerne nye vinduer, nye døre, nyt tag, nye badeværelser, samt sikre dem bedre indeklima og forskønne udearealer og gårdmiljø.

Desuden skal 18 lejligheder totalombygges efter tilgængelighedsprincip, hvilket indebærer nye planløsninger og etablering af elevator i tre opgange.

Entreprisesummen er anslået til 70 mio. kr. 

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal med information om udbud og projekter.

Presset af priserne

Renoveringsprojektet i Kolding blev i foråret 2020 rykket frem i køen, da Kolding Byråd i bestræbelserne på at holde gang i beskæftigelsen under coronakrisen godkendte budgettet. Dengang lød den anslåede pris på 63,9 mio. kr.

Prisstigninger i den følgende tid betød dog, at boligorganisationen i efteråret 2022 valgte at se tiden an for ”at få udført arbejdet til den bedste pris,” som det blev formuleret i en skrivelse til beboerne fra september 2022 underskrevet af byggechef Niels Klausen.

- Når vi vurderer, at vi igen kan få et godt tilbud på gennemførelsen af helhedsplanen, og det passer ind i de øvrige byggeopgaver i AAB Kolding, sørger vi for at sende helhedsplanen i udbud, skrev byggechefen samme sted.

Den tid er nu kommet, og beboerne i boligblokkene er rykket tættere på det længe ventede boligløft.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113