23948sdkhjf

Dansk LCA-prestigeprojekt nomineret til international pris

Velux' byggeprojekt BoligVærkstedet er nomineret til MIPIM Awards 2024 i kategorien Bedste boligprojekt for sit rekordlave CO2-aftryk

I københavnerkvarteret Jernbanebyen er der opført syv huse, der skal tjene som inspiration for byggeriet - både herhjemme og i udlandet. De syv huse udgør BoligVærkstedet, som er et innovativt boligprojekt og første prototype af det overordnede koncept Living Places, der er opført med en LCA-værdi på 3,85 kg CO2/kvm/år. Et rekordlavt tal, der er 2/3 lavere end den nuværende danske standard.

BoligVærkstedet, der er udviklet af Velux Gruppen, Effekt arkitekter, Artelia ingeniører og Enemærke & Petersen entreprenører, er nu nomineret til den internationalt anerkendte MIPIM Awards 2024 i kategorien "Bedste boligprojekt". 

Nomineringen positionerer Levesteder-konceptet på den internationale scene for boligprojekter, lyder det i en pressemeddelelse fra Velux.

Dette års Mipim Awards har fokus på projekter, der er udviklet med "hensyntagen til CO2-udledningen fra opførelse og drift samt overvejelser om klima og livscyklus, og priserne vil primært gå til de projekter, der både tjener deres slutbrugere og det bredere samfund, samtidigt med at de bidrager til økonomien", lyder det på Mipims hjemmeside.

- Vi er stolte over at være nomineret til en Mipim Award med BoligVærkstedet – især med dette års fokus på bæredygtighed, hvor der både tages højde for CO2-aftrykket fra hele livscyklussen og for klimapåvirkningen, udtaler Lone Feifer, der er direktør for bæredygtige bygninger i Velux Gruppen, i den udsendte pressemeddelelse.

- Med BoligVærkstedet viser vi, hvordan det er muligt at bygge boliger med et lavt CO2-aftryk til en overkommelig pris. Boligerne har et førsteklasses indeklima og er bygget med materialer og teknologier, der allerede er tilgængelige i dag. Vi er glade for at være et af fire nominerede projekter, fortsætter hun.

Det er ikke første gang, at Velux’ projekt kaster indstillinger til priser af sig. I 2023 vandt projektet EY’s Sustainability Award i kategorien “Innovation”, Bo Bedre-magasinets designpris “Innovative Design Award” samt “Sustainable Future Award” og “Merit Award for Architecture” fra American Institute of Architects (AIA).

Det danske forsøgsbyggeri har ligeledes tidligere indgået aftale med det hollandske byggefirma Bouwgroep Dijkstra Draisma om at skalere konceptet til det hollandske marked.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141