23948sdkhjf

Stor entreprenør inviterer duo ind i ejerkredsen

Målet er at gribe flere hoved-og totalentrepriser i fremtiden og klæde koncernen med 280 ansatte på til et generationsskifte

Den store nordjyske entreprenørvirksomhed HMC Anlæg & Byg rækker ud efter flere store projekter. Den målsætning skal to nye medejere være med til at indfri. 

Samtidig bliver der lagt an til kommende generationsskifte.

De nuværende ejerledere, Lars Madsen, Poul Erik Henriksen og Henrik Christensen, har således indgået en aftale med to af entreprenørfirmaets yngre ledere, Lasse Hvam og Martin R. Ravn om at indgå i ejerkredsen fra januar 2024. 

- Vi har i flere år gerne villet noget mere på hoved- og totalentrepriseområdet og arbejdet målrettet på det. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Martin og Lasse, og vi har nu haft muligheden for at se hinanden an i to-tre år, siger adm. direktør Henrik Christensen i en pressemeddelelse.

- Vi ser udvidelsen som en kæmpe styrkelse og et skridt på vejen til både et fremtidigt generationsskifte og kapacitet til at gribe de muligheder, der ligger foran os, tilføjer direktøren.

Nye direktion, samme adm. direktør

Hidtil har Lasse Hvam og Martin R. Ravn haft titel af henholdsvis afdelingsleder og afdelingschef. Nu bliver de også del af direktionen i entreprenørfirmaet med hovedsæde i Løgstør.

Lasse Hvam har været ansat i HMC siden oktober 2021. Han har tidligere været ansat i Jakobsen & Blindkilde.

Martin R. Ravn har været ansat i HMC siden marts 2021. Inden da har han arbejdet i mange år som projektchef og leder på større hoved- og totalentrepriser i Raundahl & Moesby, Enemærke & Petersen samt A. Enggaard.

I HMC fik han ansvar for byggeriafdelingen i Jylland med fokus på at optimere og strømline alt fra kalkulation til aflevering af projekter, samt at få større hoved- og totalentrepriser i ordrebogen.

Fusion skabte HMC

HMC Byg & Anlæg blev officielt stiftet den 17. juni 2020 ved sammenlægningen af Entreprenørfirmaerne Henriksen & Madsen A/S og HMN Entreprenøren A/S. Selskabet har hovedkontor i Løgstør samt afdelinger i Thisted og Glostrup. I dag er der cirka 280 medarbejdere fordelt på de tre afdelinger.

Henriksen & Madsens hovedaktivitet bestod i entreprenørvirksomhed med total- og hovedentrepriser samt fag- og underentrepriser inden for murer, beton samt jord og kloak. Primært boligbyggeri, privatboliger, landbrugsbyggeri og industribyggeri. Firmaet havde cirka 130 medarbejdere.

HMN Entreprenøren udførte primært opgaver for private og offentlige virksomheder, specielt indenfor byggemodninger, jord- og kloakseparering for forsyninger, rammeaftaler på opgravning for fjernvarme og jord, kloak, beton, belægninger og gartner for præfabrikerede boliger. Her var der omkring 130 ansatte.

Ejerkredsen udføres fra januar 2024 af Lars Madsen, Poul Erik Henriksen og Henrik Christensen samt Martin R. Ravn og Lasse Hvam. 

Henrik Christensen er adm. direktør.

Med udvidelsen udgør direktionen fremadrettet Henrik Christensen, Poul Erik Henriksen, Lars Madsen, Martin R. Ravn, Lasse Hvam og Lars Heidemann, økonomichef.

Henrik Christensen fortsætter som adm. direktør i HMC Byg & Anlæg A/S.

 Generationsskifte inden for en overskuelig fremtid

Lars Madsen og Poul Erik Henriksen, der har været med helt fra begyndelsen af, ser aftalen om udvidelse af ejerkredsen som en naturlig udvikling og et sikkert tiltag for HMCs fremtid.

- Jeg er glad for, at der kommer nye og dygtige unge mennesker til, som kan pege i en retning for HMC og sikre et generationsskifte inden for en overskuelig fremtid, udtaler Lars Madsen.

- Der bliver stillet flere og andre krav inden for byggeri, og vi er nødt til at have kompetente og vidende unge mennesker med, som blandt andet Lasse og Martin, siger Poul Erik Henriksen.

Entreprenørvirksomheden HMC Byg & Anlæg A/S beskæftiger i alt godt 280 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Løgstør og på afdelinger i Thisted og Glostrup med bygge- og anlægsprojekter i hele landet.

HMC Byg & Anlæg A/S
Regnskabsår 2022 2021 2020*
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 550,9 490,9 63,9
Bruttofortjeneste 148,9 151,0 63,6
Resultat af primær drift -4,0 3,5 4,6
Resultat før skat -4,9 3,1 4,3
Årets resultat -3,9 2,4 3,2
Balancestatus 100,5 97,7 93,5
Egenkapital 25,2 22,6 20,2
Antal ansatte 263 256 218
* Regnskabsperioden dækker 17.06.2020 - 31.12.2020
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125