23948sdkhjf

16 strakspåbud: Bygherre og rådgiver politianmeldt

3F Østfyn har politianmeldt både rådgiver og bygherre på den omdiskuterede Lynfrost-grund i Nyborg

Kontroversen om byggeri på den forurenede Lynfrost-grund i Nyborg har nu ført til en politianmeldelse. 

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er 3F Østfyn, der har politianmeldt bygherren, Innovater A/S og den rådgivende ingeniør, Arne Elkjær A/S, efter 3F Østfyn har fået aktindsigt hos Arbejdstilsynet og i blandt andet Innovaters udbudsmateriale. 

- Vi kan se i en aktindsigt fra Arbejdstilsynet, at de i deres udbudsmateriale ikke har informeret om, hvor giftigt der er på den byggeplads, siger næstformand hos 3F Østfyn, Andreas Jensen til Fyens Stiftstidende. 

I et skriftligt svar til lyder det fra direktøren i Innovater, at der ikke har manglet information om forurening og risici ved byggeriet.

Lynfrost-grunden er forurenet i undergrunden med tjærestoffer fra drift af den tidligere virksomhed Tjærekompagniet.

16 strakspåbud

I aktindsigter, som TV2 Fyn har fået, står det klart, at Arbejdstilsynet i januar måned udtalte kritik af både bygherren og rådgiveren, fordi medarbejdere var blevet udsat for sundhedsskadelige og kræftfremkaldende stoffer. Årsagen fremgår i aktindsigterne og skyldes, at der i udbudsmaterialet ikke var oplyst om de særlige risici ved arbejdet af den kraftigt forurenede grund. 

Dog har Arbejdstilsynet ikke valgt i januar at give et strakspåbud, men derimod at træffe afgørelser uden handlepligt. Det skyldes, at byggeriet under tilsynsbesøg i november og december var nået så tilpas langt, at processen ikke længere kunne ændres. 

Sammenlagt har Arbejdstilsynet givet 16 strakspåbud og truffet yderligere tre afgørelser uden handlepligt i forbindelse med byggeriet, skriver TV2 Fyn. 

Minister til ansvar 

Når medarbejdere bliver udsat for sundhedsskadelige stoffer på en byggeplads på trods af 16 strakspåbud og tre yderligere afgørelser, sætter det gang i hjulene på Christiansborg. 

- Det her er en skandale. Det har været uden konsekvenser for bygherren at opføre sig uansvarligt. Derfor er det godt, at 3F Østfyn nu har meldt dem til politiet. De må ikke slippe af sted med det. Det her rammer manden, der står med skovlen i hånden, og jeg synes, de har været meget langmodige i Arbejdstilsynet, siger beskæftigelsesordfører for SF Karsten Hønge til TV2 Fyn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094