23948sdkhjf

MT Højgaard sælger forretning og forlader marked

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har solgt sin ejerandel i færøske RTS Contractors

Landets næststørste entreprenørkoncern er blevet en forretning og et marked fattigere.

MT Højgaard Holding har nemlig solgt sin ejerandel på 80 pct. i den færøske virksomhed RTS Contractors til den hidtidige mindretalsaktionær, Andrias Lanhauge.

Dermed forlader entreprenørkoncernen også landet.

Det oplyser MT Højgaard Holding i en meddelelse til fondsbørsen.

- Vi er glade for at overdrage RTS Contractors til Andrias og ønsker alt godt i arbejdet med at videreudvikle virksomheden. Med salget tager vi det næste skridt i eksekveringen af beslutningen om at afvikle aktiviteterne i MT Højgaard International kontrolleret og effektivt, så vi kan koncentrere indsatsen om vores velindtjenende danske forretning, udtaler koncernchef Steffen Baungaard, koncernchef i MT Højgaard Holding, i en forberedt kommentar.

Salgsprisen for aktierne er 5 mio. kr., og i forbindelse med handlen indfrier RTS Contractors ved gennemførelse af salget driftskapital i niveauet 11 mio. kr., som MT Højgaard Holding har stillet til rådighed for virksomheden.

Efter salget af RTS Contractors udgøres MT Højgaard International alene af aktiviteter i Grønland. Det skyldes, at MT Højgaard Holdings ejerandel i Seth er solgt, men denne handel er dog betinget af de angolanske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Ifølge MT Højgaard Holding er det aftalt med køber, at RTS Contractors via datterselskabet RTS Bygging opfylder eventuelle forpligtelser på allerede afleverede byggerier.

Med salget er MT Højgaard kommet et skridt videre i forhold til koncernens overordnede ambition om at afvikle alle sine internationale aktiviteter.

Salget vil ifølge fondsbørsmeddelelsen ikke påvirke MT Højgaard Holdings driftsresultat i 2024, da RTS Contractors og øvrige aktiviteter i MT Højgaard International rapporteres som ophørende aktiviteter.

RTS Contractors

RTS Contractors har base i Runavik på den sydlige Eysturoy og har speciale i jord- og anlægsopgaver, herunder sprængninger under arktiske forhold.

MT Højgaard Holding

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.175