23948sdkhjf

Rockwools topchef stopper - afløseren er fundet

Efter ni år skal Rockwool have ny adm. direktør. Den nye mand i front er hentet hos forsvarsfirma 

Jens Birgersson træder efter ni år tilbage som adm. direktør for selskabet Rockwool, der producerer isolation til byggebranchen.

Det oplyses i en selskabsmeddelelse torsdag.

Rockwool har ikke konkretiseret, hvad årsagen til Birgerssons tilbagetræden er.

- Jeg er stolt af de fremskridt og resultater, vi har skabt i Rockwool, siger jens Birgersson i meddelelsen.

- Jeg er i gang med mit tiende år som topchef, og for en global virksomhed er det lang tid. Jeg ser nu frem til at kunne fokusere på min familie og forfølge nye interesser, fortsætter han.

Afløseren bliver Jes Munk Hansen, der i dag er adm. direktør i det store forsvarsfirma Terma. Han tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024. Jens Birgersson fortsætter som adm. direktør indtil da.

- Jens Birgersson har været en drivkraft i Rockwools positive forretningsudvikling gennem de sidste ni år. I Jens’ tid er vores salg steget markant, og vores EBIT-margin er på et historisk højt niveau, udtaler bestyrelsesformand Thomas Kähler.

Erfaren efterfølger

Efterfølgeren Jes Munk Hansen har mere end 20 års erfaring fra byggematerialebranchen med fokus på energieffektivitet og bæredygtighed. 

Allerede før han kom til Terma, havde Jes Munk Hansen international ledelseserfaring, og han har blandt andet boet i USA, hvor han i fem år var ansvarlig for Grundfos’ nordamerikanske forretning. Efterfølgende havde han en række lederstillinger i Osram og var adm. direktør for Ledvance. 

Han er i dag næstformand i Dansk Industri, bestyrelsesmedlem i WSAudiology, og han har desuden siddet i Rockwools bestyrelse det seneste år. Jes Munk Hansen stiller op til genvalg til Rockwools bestyrelse på den ordinære generalforsamling og træder først ud af bestyrelsen i forbindelse med hans tiltræden som adm. direktør.

- For mig bliver det vigtigt at vise, at energieffektivitet, bæredygtighed og forretningsresultater kan gå hånd i hånd. Ikke mindst ser jeg frem til at blive en del af det daglige arbejde hos Rockwool, en virksomhed jeg har fulgt gennem hele min karriere, siger den kommende topchef.

Jes Munk Hansen er 56 år, gift og har fire børn. Familien bor i København. Han har dansk og amerikansk statsborgerskab og har en kandidatgrad fra Københavns Universitet og en MBA fra London Business School.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282