23948sdkhjf

Stor entreprenør siger farvel til direktør: Ejer overtager

Entreprenør Morten C. Henriksen A/S giver ingen nærmere forklaring på, hvorfor direktøren gennem fire år pludselig forlader posten

Holbæk-entreprenøren Morten C. Henriksen siger farvel til sin adm. direktør gennem de seneste cirka fire år, Hans Erik Jensen. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Hvorfor parterne skilles, gives der ikke en nærmere forklaring på andet end, at det sker ”efter gensidig aftale”.

Eneejer Morten C. Henriksen overtager nu selv funktionen som adm. direktør. Over for Licitationen fortæller han, at det ikke umiddelbart er tænkt som en permanent løsning. 

Du kan læse mere om det interview her.

- I en tid med kompliceret og svære forhold, som udførende i markedet for total- og hovedentrepriser, har Hans Erik Jensen ydet en stor og dygtig indsats i udviklingen af Entreprenør Morten C. Henriksen A/S, starter ejerens afskedssalut til den afgående direktør i pressemeddelelsen.

- Entreprenørforretningen har en stor ordrebeholdning på igangværende og kommende sager, til de næste par år frem, understreger Morten C. Henriksen også og udtrykker ” tro og optimisme” for fremtiden.

Virksomheden fordeler sine aktiviteter på hoved- og totalentrepriser, samt fagentrepriser indenfor anlæg, beton og råhuse.

Kort om Entreprenør Morten C. Henriksen A/S

Entreprenør Morten C. Henriksen A/S er beliggende i Holbæk og beskæftigede i gennemsnit 60 medarbejdere i 2022.

Entreprenørforretningen fordeler sine hovedaktiviteter på hoved- og totalentrepriser, samt fagentrepriser indenfor anlæg, beton og råhus.

Én sag trak ned

Entreprenør Morten C. Henriksens afsked med Hans Erik Jensen kommer efter, at firmaet senest præsenterede et resultat, der i ledelsesberetningen defineres som "værende mindre tilfredsstillende og under de udmeldte forventninger".

Virksomhedens bruttofortjeneste faldet fra 41,8 mio. kr. til 37.1. Endnu værre ser det ud på bundlinjen, hvor årets resultat er faldet fra et plus på bundlinjen i 2021 på 7,3 mio. kr. til et plus i 2022 på 868.000 kr.

Hans Erik Jensen pegede i den forbindelse på en enkelt konfliktfyldt sag, som har været længe undervejs, og som er endt i forlig.

- Det har været et vanskeligt år at navigere i – marginalerne er små og også for små – hvilket branchen jo generelt slås med, sagde adm. direktør i Morten C. Henriksen A/S, Hans Erik Jensen, i juni til Licitationen.

ENTREPRENØR MORTEN C. HENRIKSEN A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 37,1 42,7
Resultat af primær drift 0,9 9,0
Resultat før skat 1,1 9,1
Årets resultat 0,9 7,3
Balancestatus 75,6 76,0
Egenkapital 28,9 28,1
Antal ansatte 60 57
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.227