23948sdkhjf

FB Gruppen på vej med flere lejeboliger

Håndværkerne arbejder på at gøre 103 lejelejligheder klar til at byde de første beboere velkommen i december 2024

1.000 nye boliger opført over 10 år. Sådan lyder målet for den nye bydel Holbæk Have, FB Gruppen står bag.

Første etape af boliger i området er nu ved at være færdigbygget med rækkehuse og etageboliger, veje, stier og grønne områder, som projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S gennem de seneste 3½ år har opført og etableret.

Fremdriften på Primula Hus, det sidste byggeri i første etape, er netop markeret med rejsegilde. Projektet kommer til at rumme 103 lejligheder, parkeringskælder og grønne gårdrum.

Styringsentreprenøren på projektet er Ingcon A/S.

Skala og byggestil tilpasset området

Arkitekt Søren Yde fra arkitektfirmaet Holscher Nordberg fortalte ved rejsegildet om de arkitektoniske overvejelser, der ligger bag Primula Hus.

- En række af byggerierne rundt om Holbæk Have er præget af den periode i dansk arkitektur, man kalder ”Bedre Byggeskik”. Det har inspireret os til arkitekturen for Primula Hus med gedigne materialer og en række nyfortolkninger blandt andet af Dannebrogsvinduer, og hvor murstenenes farver er inspireret af perioden dengang, fortalte Søren Yde ifølge en pressemeddelelse.

- I helhedsplanen for Holbæk Have er de enkelte byggerier også skalamæssigt tilpasset i respekt for de eksisterende boliger rundt om området. Tættest på naboerne er bygningerne lavest ned til 2-3 plan og inde i midten af området er der så op til 5-6 etager. Og netop den dimensionering er Primula Hus designet efter, fortsatte Søren Yde.

Ejer er blevet til lejer

Primula Hus og nabobyggeriet var oprindeligt planlagt som ejer- og andelsboliger, men bankernes stramninger til boligkøbere har fået FB Gruppen til at beholde de to sidste byggerier selv frem og i stedet tilbyde boligerne som udlejning.

Inden længe går FB Gruppen i gang med anden etape, der er de ejendomme, der skal bygges lige syd for Primula Hus og ved den gamle Stadion Hal. 

Lokalplanen er i proces, og i den forbindelse skal Holbæk Kommune se på infrastrukturen og adgangsforholdene for det følgende etaper.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109