23948sdkhjf

Håndværkerne klar til at bygge Børnenes Univers

Børnenes Univers Grindsted Vest er klar til første spadestik d. 28. august. Trods besparelser i projektet er visionerne bevaret.
Den 28. august 2013 bliver en festdag for børn, forældre og voksne i Børnenes Univers Grindsted Vest. Klokken 12.30 tages 1. spadestik til den ny børnehave på Langelandsvej, der skal være fremtidens base for Børnenes Univers Grindsted Vest.

Interesserede kan følge byggeriet via webcam. Derudover holdes der byggedage, hvor murer, tømrer med videre kommer og viser børnene, hvad de nu går i gang med.

Det er Skala Arkitekter A/S fra Horsens, der er totalrådgiver på projektet og som i øvrigt også har været en væsentlig del af processen med at inddrage børnene.

Følgende håndværkere har vundet licitationen
• Nedbrydning: Dansk Knusning & Genbrug Aps.
• Anlægsentreprise: Jacobsen & Winding A/S.
• Murerentreprise: Murerfirmaet Erik Dag Nielsen.
• Tømrerentreprisen: Ejner Olesens Eftf. Aps.
• Malerentreprisen: EC Malerfirma Aps.
• Installationsentreprise: Tørring VVS & Pejsecenter.
• El Entreprise: SCAN-EL A/S
• Storkøkken: Oluf Brønnum A/S.

Visionerne i byggeprogrammet bevaret
Første spadestik til byggeriet af ny børnehave og vuggestue til Børnenes Univers Grindsted Vest på Langelandsvej i Grindsted måtte udsættes før sommerferien, da licitationen på byggeriet ikke stemte med det afsatte beløb.

Det er nu lykkes at optimere projektet således, at det er indenfor rammen af bevillingen. Byggeriets oprindelige design er samtidig bevaret. Opgaven er løst i forhold til byggeprogrammet og intentionerne i projektet.

De store poster, der er hentet besparelser på er ændringer af især tagkonstruktion og visse teknikdele samt anlægsarbejde som terrænregulering, p-pladser og beplantninger. Nogle af disse forventes udført i forbindelse med etape 2, f.eks. parkeringsarealet, der bliver udført med en midlertidig løsning.

Børne- og Kulturudvalget blev orienteret om optimeringerne på deres møde tirsdag, og nu venter alle bare på den 28. august, hvor der er 1. spadestik på det første af de mange byggerier som er sat i gang i Billund Kommune.

Ny børnehave med tre indgange
Den ny børnehave på Langelandsvej opføres i to etaper, og det er første etape, der har været i licitation. På trods af at 1. spadestik har været udsat forventes byggeriet at kunne være færdigt ultimo april 2014. Det kræver dog en normal vinter.

Første etape bliver med plads med 92 børn og 14 vuggestuebørn på Langelandsvej, mens der vil være plads til 60 børn på Trehøjevej, hvor der i denne sommerferie er lavet nyt køkken.

- Bygningsmæssig vil vores nye børnehave være opdelt med zoner for de to pædagogiske linjer ”Kultur, kreativitet og fantasi” og ”bevægelse og udeliv. Vi får tre 3 indgange til børnehaven. En til vuggestuebørn og deres forældre og til hver af de to børnehavelinjers børn og forældre, fortæller Karin Christensen.

- Vi har gode erfaringer med at skabe struktur, hvor børn og familier tilknyttes en mindre gruppe, og samtidig er en del af den samlede børnegruppe. Dette vil vi naturligvis føre med videre ind i den nye bygning, tilføjer dagtilbudslederen i Børnenes Univers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11