23948sdkhjf

Vigtig ordre til Fårup Betonindustri

Den østjyske producent af betonelementer skal levere sit nye højisoleringselement; ”Hibe”, til nyt sygehus i Aabenraa. Det er en ordre, der styrker troen på fremtiden.
Trods udfordrende markedsvilkår kan Fårup Betonindustri se tilbage på et par år med fremgang og en pænt fyldt ordrebog. Medarbejderstaben er fordoblet, og i det seneste regnskabsår blev resultatet vendt fra et mindre underskud til et overskud på 4,2 mio. kr. efter skat.

Og Fårup Betonindustri er gearet til at følge markedet og fortsætte den positive udvikling, understreger salgchef og medindehaver, Henrik Andersen. Optimismen henter han ikke mindst i virksomhedens højisoleringselement; ”Hibe”, som tilbyder en slank konstruktion med høj isoleringsevne og løser nogle af de problemer med kuldebroer, som opleves ved vinduer.

Produktet har ikke helt fået den start, som salgschefen havde håbet, men gennembruddet venter måske lige om hjørnet. Fårup Betonindustri har således netop fået en ordre på 5.000 m2 elementer til det nye sygehusbyggeri i Aabenraa. Projektet skal stå færdigt næste sommer og er det første, hvor ”Hibe” har været projekteret.

Loyale medarbejdere giver loyale kunder
Fårup Betonindustri er vokset til i dag at beskæftige 100 medarbejdere, og to vigtige brikker i den proces er virksomhedens aktuelle 25-års jubilarer. Salgchef og medindehaver i Fårup Beton Henrik Andersen samt hans kollega igennem alle årene; montagechef Rikard Nielsen.

For begge gælder det, at de er blevet indbegrebet af betonbranchen. Da de startede i 1988, var der ikke det fokus på miljø og energi, som er tilfældet i dag. Ellers er metoderne i produktionen de samme. Forskellen fra dengang og nu ligger i selve rådgivningen, i relationen til kunden og i energivenlige løsninger. Det betyder, at man ofte samarbejder med kunden lige fra første tanke til nøglefærdigt projekt:

- Mange gange kommer kunden med en idé og nogle streger på et stykke papir, fordi de ved, at vi kan give faglig og professionel sparring - det koster dem ikke noget – det er en del af det tætte samarbejde med vores kunder, forklarer Henrik Andersen.

Om jubilarerne
Rikard Nielsen blev i 1988 ansat som montør hos Fårup Beton. I 2000 spottede ledelsen en særlig evne for projektstyring, ledelse og et helt exceptionelt overblik kombineret med dedikation for virksomheden, montage-teamet og opgaven. ”Richard er 67 år, men han holder først, når jeg gør, og det er stadig uvist,” lyder det fra direktør og medindehaver Flemming Knudsen.

Henrik Andersen kom direkte fra teknikum til Fårup Beton Industri i 1988 og blev medejer i 2002. Han lagde ud med 10 år på tegnestuen med konstruktioner og linealer, efterfulgt af tre år med ansvaret for montagen, og herefter har han koncentreret sig om opbygning af salget – en helt naturlig udvikling, mener han.

- Jeg har kendt til vores muligheder, styrker og begrænsninger i produktion og montage, hvilket har givet mig en kæmpe force i forhandlingerne med kunderne, det er vigtigt at forsøge at løse mest muligt for kunderne, men også at kende sin begrænsning.

2 x 25 års jubilæum fejres ved reception i virksomhedens kantine fredag den 16. august kl. 13 til 17.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188