23948sdkhjf

Spar kostbar tid på byggepladsen

I byggeriet spildes mellem 10-30 % af byggesummen på fejl. acomplir, der er specialister i præfabrikation viser vejen igennem anvendelse af digital og virtuel byggeteknologi. Branchen kan spare millioner på komplekse industribyggerier ved at bruge data til at bygge effektivt, mere bæredygtigt og undgå fejl.

Der er travlhed i byggebranchen, men når man ser på antallet af uheldige fejl, kan man sætte spørgsmålstegn ved, om processerne fungerer optimalt. Budgetoverskridelser, forsinkelser og fejl koster hvert år milliarder, når der bygges sygehuse, procesanlæg og produktionsfaciliteter. Hos acomplir opfordrer de branchen til at tænke nyt og gøre som i industrien: Brug data og standardisering til at effektivisere.

”Vi bruger en industriel tankegang og data til at sikre bygbarhed i en bygning. Vi bruger også data til at udarbejde præcise styklister ned til sidste limklat, hvilket sikrer op mod 85 % præfabrikation og de rette materialer på byggepladsen til rette tid,” siger Claus Mølgaard Jensen, CEO hos acomplir, og han uddyber: ”Hvor har jeg mange gange set, at når et rør eller en kabelbakke skal monteres, så er der en bærende bjælke i vejen, eller der mangler et befæstningspunkt. Det er ikke blot frustrerende for håndværkerne, som skal lave ting om, men koster også dyrt i tid og ekstra materialer, og samtidig går det ud over miljøet.

Vi kobler byggetekniske og maskintekniske kompetencer, og i stedet for at sende 80 meter rør ud på byggepladsen, hvor håndværkerne skal tilpasse på stedet, så udfører vi en nøjagtig produktionstegning af, hvor røret skal monteres, og hvilke komponenter der indgår. Så kan rørene fremstilles i kontrollerede omgivelser, i de rigtige mål med de rigtige ventiler og pumper - klar til montering.”

"Vores tilgang sikrer en præfabrikationsgrad på 80-85 %, hvilket
svarer til besparelser i millionklassen på de store industribyggerier"
Claus Mølgaard Jensen, CEO hos acomplir

Skab bedre flow med præfabrikation
Data skal bruges til at gøre de komplekse industribyggerier mere simple: ”Vi vil gerne udfordre en konservative byggebranche ved at standardisere, modularisere og skabe et entydigt produktionsgrundlag, sådan som vi kender det fra industrien. Vores tilgang sikrer en præfabrikatipræfabrikationsgrad på 80-85 %, hvilket svarer til besparelser i millionklassen på de store industribyggerier. Dertil kommer bedre flow og arbejdsgange samt færre udbedringer af fejl på byggepladsen,” fortæller Claus Mølgaard Jensen.

Stærkt team udfordrer branchen
Hos acomplir har de både forståelse for byggepladsens kompleksitet, anvendelse af branchestandarder og de nyeste digitale og virtuelle byggeteknologier.
Bag acomplir står bygningskonstruktør og projektleder Jonathan Noer, der har mere end ti års erfaring med entreprise- og IKT-ledelse. Han er hovedmanden bag udviklingen af den systematiske, metodiske og digitalt understøttede proces, som allerede nu bruges på flere komplekse industribyggerier.
Claus Mølgaard Jensen, der er CEO, har kommerciel ekspertise og har gennem flere årtier opbygget stor erfaring inden for IT, digitalisering og udvikling af konsulent- og rådgivningsvirksomheder. Præcist som Jonathan kender han fra industrien værdien af at arbejde med standardisering, modularisering og entydig dokumentation

FAKTA
acomplir er din partner inden for revolutionerende digital og virtuel byggeteknologi. acomplir er specialister i præfabrikation, og tror på at skabe en fremtid for komplekst industrielt byggeri, der ikke kun er effektiv, men også bæredygtig og minimeret for fejl.
www.acomplir.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078