23948sdkhjf

Bæredygtighed består af pragmatiske og konkrete tiltag

Bang & Beenfeldt er en erfaren rådgiver, som glæder sig over den stigende interesse for renovering og bæredygtighed i byggebranchen. Virksomheden tænker konkrete bæredygtige tiltag ind på renoveringsprojekterne, og det har affødt positiv opmærksomhed fra samarbejdspartnere – og en nominering ved Building Awards’ bæredygtighedspris.

Bang & Beenfeldt blev grundlagt i 1974 af to konstruktionsingeniører, Gorm Bang Olsen og Povl Beenfeldt, som var drevet af en passion for bevaringen af gamle bygninger. Bang & Beenfeldt kan i år fejre 50 års-jubilæum og se tilbage på utallige renoveringsprojekter, der har gjort virksomheden til specialister på området og en tværfaglig og alsidig rådgiver med en bred pallette af fagligheder samlet under samme tag.

Bang & Beenfeldt ser et tydeligt skifte i branchen i disse år, hvor flere aktører nu prioriterer renovering fremfor nybyg.

”Det, vi altid har lavet i Bang & Beenfeldt, er nu blevet moderne. Det er dejligt at se, og vi er glade for, at flere deler vores begejstring for renovering, og at branchen har fået øjnene op for, at det totalt set er den bedste måde at arbejde ansvarligt, bæredygtigt og spare ressourcer på. Vi skal i langt højere grad renovere frem for at rive ned og bygge nyt,” siger Jeppe Blohm Nielsen, adm. direktør hos Bang & Beenfeldt.

Stiller krav til branchen

Bang & Beenfeldt har et meget stort fokus på bæredygtighed, og siden 2022 har virksomheden afsat et fast beløb på alle projekter til bæredygtige tiltag. På samme måde er Bang & Beenfeldt heller ikke bange for at stille krav til sine samarbejdspartnere om, at de også skal levere på den bæredygtige agenda.

”Vi synes, man skal gå lavpraktisk til problemstillingerne og se på, hvordan man kan tilgå et givent projekt på en bæredygtig måde. Det behøver ikke nødvendigvis at være
på den helt store skala med dyre analyser, selv et lille tiltag kan gøre en forskel og
være med til at støtte op om den vigtige agenda. Helt fra genanvendelse af materialer til forholdene på byggepladsen - alt tæller, også de små ting, som kan gøres allerede i dag,” forklarer Jeppe Blohm Nielsen.

På en aktuel byggesag i Vanløse udstyrer Bang & Beenfeldt skurbyen med solceller, som genererer el, der bruges til at oplade værktøj. På samme måde fik Bang & Beenfeldt afsat skillevægge, der var tilovers fra en byggesag til en lokal restaurant, der brugte dem til borde.

”Det handler om selv at tage en aktiv rolle i at få tingene til at ske. I branchen taler man ofte om alle de ting, man gerne vil sætte i gang for at understøtte bæredygtighedsagendaen, men det behøver ikke være store komplekse tiltag, de små indsatser kan gøre en forskel her og nu, og det har også stor værdi. Både konkret for
projektet og i særdeleshed for vores læringsprocesser,” fortæller Jeppe Blohm Nielsen.

Anerkendt ved Building Awards

Bang & Beenfeldts pragmatiske tilgang til bæredygtighed blev for alvor lagt mærke til på et ganske almindeligt renoveringsprojekt i Valby. I samarbejde med Saint Gobain og BYENS Tag og Facade sørgede de for, at glasset fra de udtjente vinduer i ejendommen blev recyclet og bragt i ny anvendelse som isoleringsmateriale i form af glasuld. Projektet blev et af tre nominerede projekter til Bæredygtighedsprisen ved Building Awards 2023.

”Projektet i Valby er et godt eksempel på, at alle små tiltag gør en forskel. Det endegyldige mål er selvfølgelig at kunne gennemføre komplet ressourceneutrale
renoveringer, men vejen derhen er små tiltag og samarbejde på tværs af branchen,” slutter Jeppe Blohm Nielsen.

FAKTA

Bang og Beenfeldt kan fejre 50 års jubilæum i år.

Blev nomineret til bæredygtighedsprisen ved Building Awards 2023

Læs mere på www.bangbeen.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078