23948sdkhjf

NCC fra minus til plus

Driftsunderskud i 1. kvartal blev fulgt op af et solidt 2. kvartal, og NCC’s danske afdeling tager hul på 2. halvår med en ordrebeholdning, der er 2 mia. kr. større end sidste år.
Efter et fald i omsætningen på mere end en halv milliard måtte NCC indkassere et driftsunderskud på 83 mio. kr. på sine danske aktiviteter i 1. kvartal.

2. kvartal blev imidlertid anderledes positivt, og samlet set slutter første halvår 2013 med et driftsoverskud på 30 mio. kr. Det er en tredjedel af resultatet i den tilsvarende periode sidste år.

- Vi oplever, at markedssituationen er præget af offentlige investeringer i bl.a. infrastruktur, nye sygehuse og energiprojekter. Dertil kommer stigende aktivitet i vækstområderne, København og Aarhus – her også drevet af øget privat investeringslyst i særligt boligprojekter, siger Klaus Kaae, administrerende direktør i NCC Construction Danmark.

Samlet set har NCC Danmark i første halvår realiseret en omsætning på 2.159 mio. kr., hvilket er ca. 564 mio. kr. mindre end i samme periode 2012. Faldet i omsætning og driftsresultat skyldes ifølge NCC blandt andet, at man i første halvår 2012 afleverede en fuldt udlejet kontorejendom i Gladsaxe.

Det helt store lyspunkt i halvårsregnskabet er ordreindgangen, som er mere end fordoblet. Den samlede ordrebeholdning udgør 4.962 mio. kr. og ligger dermed 68 % højere end på samme tidspunkt i 2012.

NCC Construction Danmark A/S står alene for et driftsresultat på 75 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 1.368 mio. kr. Det er en lille fremgang i forhold til første halvår 2012, hvor det blev til et driftsresultat på 70 mio. kr. ud af en omsætning på 1.342 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114