23948sdkhjf

Rekordordre til vestjysk storentreprenør

Et 33.000 kvm stort anlæg til griseproduktion rammer et trecifret millionbeløb og bliver dermed den største landbrugsordre i Gråkjærs historie

Fem hektar landbrugsjord og 50.000 slagtesvin. Det er to af kerneelementerne i det, som er blevet entreprenørfirmaet Gråkjærs til dato største ordre på byggeri til landbruget.

Konkret skal den store vestjyske entreprenør opføre et 33.000 kvm stort anlæg til griseproduktion til Stora Markie Gods i Sverige.

- Det er en historisk ordre for Gråkjær, og vi er utroligt stolte af, at Stora Markie Gods har valgt os som totalentreprenør til dette visionære byggeri, udtaler adm. direktør hos Gråkjær, Henrik Skaarup, i en pressemeddelelse.

Projektet rammer et trecifret – men ikke nærmere specificeret - millionbeløb og bliver dermed den største landbrugsordre i virksomhedens historie.

- Vi har opbygget en stærk position inden for landbrugssektoren, og vores viden og ekspertise er efterspurgt, også i Sverige, hvor vi har vundet og afleveret flere projekter, tilføjer Gråkjær-direktøren.

Det nye anlæg kommer til at strække sig over fem hektar landbrugsjord og vil producere over 50.000 slagtesvin årligt i full line-produktion. Anlægget skal dække alle faser i griseproduktionen fra sohold til slagtegrisestald. Det får desuden sin egen foderproduktion, der vil gøre landbruget selvforsynende.

Byggeriet forventes påbegyndt forår 2024 og afsluttet i foråret 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095