23948sdkhjf

Hospitalsbyggeri har rådgiveren på plads

Anlægsbudget på de nye fysiske rammer til neurorehabilitering i Brønderslev ligger på 220 mio. kroner

Region Nordjylland er kommet et vigtigt skridt nærmere målet om at flytte neurorehabilitering ind i nye og moderne fysiske rammer.

Det bliver Arkitema, der er kommer til at svinge bygherrerådgiver-tommestokken over et helt nyt byggeri i Brønderslev. Cowi er med som underrådgiver.

- Nu begynder planerne for den ny neurorehabilitering med 30 sengepladser, træningsfaciliteter og servicefunktioner for alvor at tage form, og jeg føler mig overbevist om, at vi med Arkitema K/S får en rådgiver, som har den faglige bredde og dybde til at sikre en kvalificeret opgaveløsning, siger regionsrådsmedlem Per Kjeldsen (S), formand for byggeudvalget på Regionshospital Nordjylland, i en pressemeddelelse.

I vurdering af de indkomne tilbud er der lagt vægt på tre kriterier: Organisation og kompetencer, proces og pris. Sidstnævnte vægter tungest med 50 pct.

Slut 2027 

Anlægsbudget til hospitalsbyggeriet ligger på 220 mio. kr.

Ny neurorehabilitering

Tidsplan:

  • 2024-2025: Projektet udbydes i totalentreprise
  • 2025-2027: Projektering og udførelse af byggeriet
  • Udgangen af 2027: Indflytning og ibrugtagning

Anlægsbudget: 220 mio. kr.

Kilde: Region Nordjylland

Neurorehabiliteringen skal efter planen flytte ind i det helt nye byggeri i slutningen af 2027.

Mens der bygges, forsætter neurorehabiliteringen som hidtil med at behandle patienter i de gamle hospitalsbygninger på grunden. Disse bygninger rives siden ned.

Bygherrerådgiveren får blandt andet til opgave at udarbejde det udbudsmateriale, som ligger til grund for en kommende udbudsrunde på selve byggeriet - med valg af entreprenør til at opføre byggeriet. En anden vigtig opgave for rådgiveren er at føre tilsyn med projekteringen og udførelsen af byggeriet.

Det er også bygherrerådgiveren, som får til at opgave at planlægge nedrivning og bortskaffelse af de gamle bygninger, når de bliver rømmet.

Neuroenhed Nord er en specialiseret neurorehabiliteringsafdeling med ansvar for hospitalsbaseret hjerneskaderehabilitering for borgere i Region Nordjylland. Enheden har adresse i Brønderslev med 30 sengepladser. Herudover er der en række sengepladser på matriklerne i Frederikshavn og Thisted.

Fire på banen til nyt neurorehabiliteringscenter

Valget af Arkitema som bygherrerådgiver er sket efter et udbud med fire tilbudsgivere.

På baggrund af otte ansøgere blev følgende fire ansøgere prækvalificeret til at afgive tilbud:

  • Arkitema (vinder)
  • Friis & Moltke
  • Niras
  • Rambøll Danmark

Kilde: Projektagenten

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125