23948sdkhjf

Boligforening mistænker leder for millionsvindel

Pengene er trukket fra 11 boligafdelingers vedligeholdelseskonti. Boligforeningen afventer nu politiets efterforskning

Aarhusianske Boligforeningen 10. marts 1943 er ramt af en mulig svindelsag.

Boligforeningen, der råder over 1.433 boliger i det nordlige Aarhus, har konstateret, at en tidligere ledende medarbejder har godkendt betaling af en række faktura udstedt til samme leverandør for arbejder, der med stor sandsynlighed ikke er blevet udført.

- Det er naturligvis en trist sag, som vi både i hovedbestyrelsen og blandt alle medarbejdere er meget berørte af. Det er helt uacceptabelt og uforståeligt, at en ansat og kollega, som man har haft tillid til, med stor sandsynlighed har stjålet af beboernes penge, fremgår det af en melding underskrevet af direktør Bjarne Wissing og hovedbestyrelsen.

Beløbet er på samlet cirka 4,7 mio. kr. og er trukket fra konti, som er øremærket planlagt vedligehold i 11 af boligforeningens afdelinger.

Betalingerne er sket i perioden 2018 til 2022.

Mistænker ikke andre medarbejdere

Revisions- og rådgiverfirmaet EY har undersøgt sagen for boligforeningen. Det skete efter, at boligforeningens direktør og hovedbestyrelse i oktober 2023 blev bekendt med, at der sandsynligvis var begået bedrageri. 

I sin undersøgelse har EY ikke fundet anledning til at tro, at andre medarbejdere eller direktør har været involveret i bedrageriet

I en orientering om svindelsagen fremgår det blandt andet, at arbejdet, der er foretaget mistænkelige betalinger for, primært er kloak- og VVS-virksomhed.

Sagen blev politianmeldt den 30. november 2023.

Den 31. januar 2024 meddeler politiet, at de har sikret de beviser, som de mener at have brug for i sagen. Boligforeningen afventer nu Politiets efterforskning med håb om, at der kan rejses sag mod den tidligere medarbejder og/eller leverandøren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093