23948sdkhjf

Jubel på Vestkysten: 511 mio. kroner til vejudvidelse

Rute 11 mellem Varde og Korskro bliver udvidet til 2+1 vej

Det skal være slut med at hænge i kø på Hovedvej 11 mellem Varde og Korskro ved Esbjergmotorvejen.

Forligskredsen bag infrastrukturaftalen fra 2021 udmønter nu 511 mio. kr., der betyder, at den sydvestjyske færdselsåre udvides med et ekstra spor til en 2+1 vej.

- Udvidelsen af Hovedvej 11 er en kæmpe sejr – ikke bare for os i Varde Kommune, men for hele Vestkysten. Det kommer borgerne, turisterne og erhvervslivet til gode, da de ikke længere skal bruge unødig tid og ressourcer på at hænge fast i trafikken, siger Mads Sørensen (V), borgmester i Varde Kommune, i en pressemeddelelse.

I dag er den 10 km lange vej en flaskehals, der hvert år fanger tusindvis af turister, erhvervsdrivende og lokale borgere i lange køer. Den flaskehals bliver nu opløst.

Forligskredsen bag infrastrukturplanen 2035 har valgt en fuld løsning med forbedringer langs hele strækningen, da der vurderes at være flest gevinster ved denne løsning. Det er eksempelvis bedre fremkommelighed og sikkerhed langs strækningen.

Projektet indeholder ombygning af kryds og rundkørsler, udbygning af vejen på dele af strækningen til 2-sporet vej, udbygning til 2+1 vej på andre dele af strækningen og en dobbeltrettet cykelsti langs rute 11.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14