23948sdkhjf

Lokal boligforening gør udvikler følgeskab i ny bydel

Næstved Kommune vælger nyt boligprojekt til Stenlængegård-området i Næstved

En ny bydel tager form i den nordøstlige del af Næstved. Stenlængeområdet hedder det spirende boligområde, hvor der nu er kommet en ny spiller på banen.

Et projekt fra BoligNæstved er således blevet valgt som det næste i området af økonomiudvalget i Næstved Kommune. Det fremgår af referatet fra udvalgets seneste møde.

Den almene boligorganisation havde lagt billet ind på grundkapital på 6,4 mio. kr. til 43 senioregnede boliger i Stenlængegårdområdet. Visionen for projektet, som BoligNæstved har udarbejdet i samarbejde med Casa Arkitekter, viser et projekt med to klynger med henholdsvis 24 og 19 almene boliger.

Kommunalpolitikerne fravalget samtidig et projekt fra Lejerbo med 50 boliger, hvor boligorganisationen søgte om 8,7 mio. kr. i grundkapital.

- Vi gik med BoligNæstved. Deres projektforslag var det mest seniorvenlige, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til SN.dk om valget.

Følger boligforening og udvikler

Med det nye projekt slutter BoligNæstved sig til en gruppe, der også tæller Postfunktionærernes Andels-Boligforening (PAB) og udvikleren Maycon.

PAB købte sidst i 2022 to storparceller i Stenlængegårdudstykningen af Næstved Kommune, hvor der er plads til 57 familieboliger. Der er tale om både lejligheder og rækkehuse, der ifølge planerne opføres som klynger med grønne gårdrum.

I december 2022 blev Maycon valgte til at købe tre store parceller i området. Selskabets planner er cirka 145 boliger i tre etaper med boligtyper på 2-, 3- og 4-rums boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109