23948sdkhjf

Hovedstadsentreprenør lander totalentreprise i børnehøjde

Børnehuset i Jyllinge bliver ramme om 140 børn og 30 medarbejderes hverdag

Entreprenørfirmaet Rasmus Friis skal i samarbejde med JJW Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma stå for opførelsen af en ny daginstitution i Jyllinge.

Børnehuset Akeleje vil danne ramme for dagligdagen blandt vuggestue- og børnehavebørn samt pædagoger, der allerede i starten af 2026 kan byde børn og forældre velkommen.

- Vi ser frem til at kaste os over det ambitiøse projekt – og de spændende æstetiske og tekniske udfordringer, udtaler COO i Rasmus Friis, Søren Laubjerg Daugaard, i en pressemeddelelse.

Den nye daginstitution skal rumme fire børnehavegrupper og fire vuggestuegrupper til en samlet kapacitet på 140 børn og cirka 30 medarbejdere. Børnene kan se frem til at boltre sig på 5.500 kvm grund.

Entreprisesummen ligger på 34 mio. kr., viser tal fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter. Her fremgår det også, at Roskilde Kommune i efteråret 2023 måtte annullere totalentreprisen, da der ikke var nok ansøgere til at løfte konkurrencepligten på forsvarlig vis.

Kommunale krav

Om projektet lyder det fra Roskilde Kommune:

"Institutionen skal tale ind i det aktuelle behov for at nedbringe CO2 -aftrykket i byggeriet. Herudover ønskes det, at projektet viser kvaliteten ved et æstetisk stille, velproportioneret og byggeteknisk enkelt byggeri, og hvor konstruktiv beskyttelse ved hjælp af geometriske foranstaltninger anvendes til at hindre skader og minimere vedligeholdelsesbehovet på bygningen".

For at nedbringe CO2-aftrykket fra bygningen vil den overordnede konstruktion blive opført i lette trækonstruktioner. Samtidig skal valg af materialer både understøtte kravet om CO2 samt sikre et sundt indeklima.

Byggeriet og dets faciliteter vil tage udgangspunkt i børnenes perspektiv. Det betyder, at vinduer, håndvaske, borde og skillevægge placeres i børnehøjde samt overraskende detaljer såsom kighuller mellem væggene og indbyggede hulrum. Små tiltag der, ifølge Roskilde Kommunes visions- og funktionsprogram for Børnehuset Akeleje, understøtter børnenes skaberevne, fantasi, leg og kreativitet.

Akeleje er klar til at tage imod børn, pædagoger og forældre, når byggeriet står færdigt i februar 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156