23948sdkhjf

BIG vinder i Frankrig - slår stregerne til stort rejsecenter

Den danske arkitekt har vundet arkitektkonkurrencen om at designe et rejsecenter i Frankrigs fjerdestørste by, Toulouse

Det er blevet til dansk sejr i arkitektkonkurrencen om et designe et 12.000 kvm stort rejsecenter til Marengo Multimodal Transport Hub i Frankrigs fjerdestørste by, Toulouse. 

Sejren er gået til BIG, og selve rejsecenteret bliver forbundet med hovedbanegården og styrker ifølge en udsendt pressemeddelelse det offentlige transportnetværk ved at forene tog, metro og bus under samme tag. 

Rejsecenteret konstrueres i træ. Bygningen er sat til at opnå Occitanie regionens certificering for bæredygtigt byggeri samt Biodiversity Effinature og HQE Infrastructure certificering. 

Bygningen er ifølge pressemeddelelsen "karakteriseret ved et foldet, rosa tag, inspireret af Toulouses historiske brug af den brændte, røde ‘foraine’ mursten, der har givet byen sit kaldenavn som ‘den lyserøde by’". 

Fra hovedindgangen "stiger bygningen gradvist i en buet bevægelse mod togsporene i nord og når sit højeste punkt ved 32 meter", fremgår det.

"Ved ankomst, passerer de rejsende busstationen og kommer ind i den udendørs velkomsthal, der leder én under jorden til hovedbanegården, metrolinjer og venteområder", lyder det videre i pressemeddelelsen. 

Stueetagen og de nederste etager vil netop tilbyde områder til hvile og handel, samt huse et offentligt event space, mens der fra 1-6. etage vil der være 6,600 kvm kontorpladser til regionens 350 medarbejdere. I takt med, at strukturen vokser i højden, gøres hver etage gradvist mindre.

De to underjordiske etager er direkte forbundet til et udendørs cykelparkeringsområde.

- Det enkle, men multifunktionelle design bidrager med et markant, nyt vartegn til Toulouse, siger Jakob Sand, ansvarlig partner i BIG. 

Rejsecenteret er BIGs andet projekt i Sydfrankrig, efter at tegnestuen i 2019 åbnede kulturcenteret MÉCA, Maison de l’Économie Créative et de la Culture Aquitaine, i Bordeaux. 

Marengo Multimodal Transport Hub har planlagt start på byggeriet til 2026.

Projektet kort

Navn: Marengo Multimodal Transport Hub
Kunde: Région Occitanie, Toulouse Métropole, Europolia – ARAC Occitanie
Størrelse: 12.000 kvm
Beliggenhed: Toulouse, Frankrig
Samarbejdspartnere: A+ Architecture, A+R Paysages, ALTO, CL Design, dUCKS scéno, Systematica, Franck Boutté, LASA, Les Eclaireures, l'Echo SBP, MBacity, FER-PLAY

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14