23948sdkhjf

Dropper millionudbytte efter kraftigt fald i indtjeningen

GPP Arkitekter må se tilbage på et 2023 med kraftigt faldende indtjening. Alligevel er der tilfredshed med resultatet hos ledelsen

Et udfordrende år har barberet millioner af indtjeningen hos GPP Arkitekter, og det betyder samtidig et farvel til en gentagelse af tidligere tiders millionudbytte til ejerne.

Alligevel er der tilfredshed hos ledelsen, der ellers har måttet se indtjeningen dykke fra 5,1 mio. kr. i 2022 til 1,5 mio. kr. for 2023.

Det markante dyk i indtjeningen skyldes, at driften i selskabet ikke har udviklet sig som forventet, fremgår det af årsregnskabet.

"Under hensyntagen til den periodevise lavere aktivitet anses årets resultat dog for tilfredsstillende," fremgår det af ledelsesberetningen.

Intet udbytte

Det vanskelige år for arkitektfirmaet fra Aarhus betyder også, at der på baggrund af resultatet for 2023 ikke bliver udbetalt udbytte til ejerne. Det står i skærende kontrast til året før, hvor ejerne hev 4 mio. kr. ud af virksomheden.

Selvom 2023 driftsmæssigt blev et svært år, lykkedes det dog stadig arkitektfirmaet at vinde flere større opgaver.

Mod slutningen af året lykkedes det eksempelvis, i samarbejde med entreprenøren G.V.L. Entreprise og Strunge Jensen Rådgivende Ingeniører, at vinde opgaven om ny administrationsbygning for Vestforbrænding.

Det er Danmarks største affalds- og energiselskab, som modtager affald fra virksomheder og en million borgere. Størstedelen afsættes til genanvendelse, mens resten udnyttes til el og fjernvarme.

Nye opgaver

I indeværende regnskabsår er det også allerede blevet til flere vundne projekter, herunder en ny daginstitution ved Vallensbæk Skole på Sjælland.

Den mest prominente opgave i løbet af 2024 må dog siges at være samarbejdet med Garmin Nordic Denmark, hvor GPP Arkitekter har udviklet det nye domicil og højlager i Ballerup lidt uden for København.

Det nye byggeri er ca. 5500 m² og vil ifølge GPP Arkitekter blive "et centralt distributionscenter for Garmin i hele Norden."

GPP Arkitekter ledes af 49-årige Søren Madsen, som er partner og siden 2018 også har været direktør. Arkitektvirksomheden ligger i midten af Aarhus og beskæftiger cirka 45 medarbejdere.

GPP Arkitekter
Regnskabsår 2023 2022
Tal i mio. kroner
Bruttofortjeneste 26,3 32,2
Resultat før skat 2 6,6
Årets resultat 1,5 5,1
Egenkapital 6,3 12,3
Kilde: GPP Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078