23948sdkhjf

Magasinet Bæredygtighed er udkommet!

Lad os tale lidt om bæreskyldighed

Den nye cool cat i byggeriet er transformationer. Men hvilke byggeformer er egentlig de mest klimavenlige, hvis man fremskriver byggeriet – lad os sige 30 år frem?

Her følger en hurtig gennemgang af de forskellige udfordringer med bygningstyper og en endelig konklusion i bunden af teksten, så der er noget at se frem til. Lad os begynde med det nye mantra for byggeriet. Bevar eller forklar. Der virker ligeså oplagt som sand i Sahara, at man udleder mindre CO2 ved at genanvende den eksisterende bygningsmateriale frem for at bruge flere af naturens ressourcer ved at bygge nyt. Nybyg er altså den store synder.

Mest skånsomt i ressourceforbrug er renoveringerne. Her bevares mest mulig bygningsmasse, men man bygger til gengæld videre på et byggeri med skavanker. Ifølge en rapport fra sidste år fra BUILD har byggeri af ældre dato ikke den samme energieffektivitet som byggerier, hvor materialerne er anvendt til at bygge nyt. For større bygninger som etageboliger og kontorbyggeri er det dog klart bedst for klimaet at renovere.

Læs med, og lad os forme en mere bæredygtig verden sammen.

MAGASINET BÆREDYGTIGHED

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065