23948sdkhjf

Casa Entreprise bygger p-hus i Horsens

Spaden er netop stukket i jorden til et nyt parkeringsanlæg med 430 pladser på Regionshospitalet Horsens.
Tirsdag tog regionsrådsformand Bent Hansen første spadestik til byggeriet af et nyt parkeringshus ved Regionshospitalet Horsens. Det delvist underjordiske p-hus forventes færdigt i sensommeren 2014.

Med byggeriet af de 430 parkeringspladser realiserer Regionshospitalet Horsens et stærkt ønske om at blive mere tilgængeligt for både patienter, pårørende og ansatte.

- Hospitalets aktivitetsniveau har været stigende de seneste år. Befolkningsgrundlaget er steget, vi har fået tilført funktioner fra Brædstrup og Odder her til Horsens, og vi modtager stadigt flere ambulante patienter, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

Hospitalsenheden Horsens har iværksat en række bygge- og anlægsprojekter for at imødekomme et stadigt stigende aktivitetsniveau og udsigten til befolkningstilvækst. Opførelsen af P-huset er en forudsætning for at realisere det øvrige nybyggeri.

Casa Entreprise er efter udbud valgt som totalentreprenør på p-huset, der gennemføres som et OPP-projekt. Casa opfører og driver parkeringshuset de første 30 år, hvorefter byggeriet overgår til hospitalsenheden.

Fakta om p-huset:
Regionsrådet godkendte etableringen af P-huset ved Regionshospitalet Horsens den 26. oktober 2011. Siden har opgaven været i koncessions-udbud, og alle detaljer i byggeriet er blevet forhandlet på plads.

Det nye P-hus bliver på tre etager, heraf to underjordiske. Der er tale om et byggeprojekt til omkring 60 mio. kr. og drift for ca. 300 mio. kr. over aftaleperioden.

P-huset har plads til 450 parkeringspladser. Samlet giver det ca. 950 parkeringspladser på hospitalets matrikel. Det er 300 flere end i dag, da et antal parkeringspladser nedlægges for at kunne realisere byggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095