23948sdkhjf

Midtjysk virksomhed åbner fabrik i Sverige

Hos CBI Danmark i Vildbjerg tyder meget på, at finanskrisen er overvundet.
De seneste år er efterspørgslen på det cellulose baserede isolering, også kaldet papirisolering, steget støt. Så meget at CBI Danmark nu etablerer egen fabrik i Sverige.

Det sker i samarbejde med østrigske Isocell, som indtil i dag har produceret de produkter, som CBI Danmark importerer. Med i samarbejdet er også den svenske distributionspartner Skandinaviska Miljøbyggsystem AB.

- At have egen produktion har været en del af strategien helt fra grundlæggelsen af virksomheden. Fordi det betyder, at vi kan sikre en god kvalitet – samtidig med, at vi kan tilbyde meget konkurrencedygtige priser på vores hjemmemarked, siger adm. direktør Per Kragelund Thomsen.

Plads til vækst
- Nu er vi mængdemæssigt i forhold til leveringer et sted, som kan bære, at vi etablerer egen produktion. Samtidig har vi længe ønsket at få et produktionssted, som vi kan vise vores kunder og give dem en endnu bedre uddannelse og forståelse for papirisolering. Det får vi nu.

Den højteknologiske fabrik vil producere så meget papirisolering, at det svarer til fire gange CBI Danmarks omsætning i Danmark. En tredjedel af det skal gå til det danske marked, en tredjedel forventes at blive solgt på det svenske marked, mens den sidste tredjedel er overproduktion til den vækst, som parterne ikke er i tvivl om kommer i hele Skandinavien.

- Der er mange gode grunde til, at papirisolering bliver mere og mere populært. Blandt andet er det nemt at arbejde med – og dermed billigt i timeløn. Desuden isolerer papirgranulat bedre – uden revner og sprækker – og giver dermed et bedre indeklima. Især i enfamilie huse uden en 100 % tæt dampspærre, hvor netop papirisolering er velegnet, forklarer Per Kragelund Thomsen.

Høj kvalitet
I takt med efterspørgslen er der også dukket mange leverandører af papirisolering op på det danske marked. Men det skræmmer ikke CBI Danmark: Flere aktører på et marked fremmer blot kendskabet til papirisolering og dets egenskaber.

- Der er stor forskel på kvaliteten af papirisolering. Vores er CE-mærket, hvilket sikrer den samme høje kvalitet hver gang. Vi foretager tredjepartskontrol – altså hos både den svenske pendant til Teknologisk Institut og hos endnu en uvildig part – udover vores egen kontrol. Desuden laver vi produktionen i samarbejde med Isocell, som leverer en af de bedste kvaliteter på markedet, siger Per Kragelund Thomsen.

Han peger på, at fabrikken i Sverige bliver den sjette fabrik, Isocell etablerer. Dermed bliver selskabet en af Europas absolut førende producenter af papirisolering. Denne know how og ekspertise trækker CBI Danmark på dagligt.

Fabrikken påbegyndte testproduktionerne den 12. august. Den 27. september er der åbent hus på fabrikken for alle interesserede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101