23948sdkhjf

Husbygger med rekordoverskud

DinBoli har afleveret et hus eller en villa om ugen i 2023

Direktør Allan Laursen og hans 25 kolleger hos husbyggeren DinBoli A/S har i løbet af 2023 fuldført et byggeprojekt om ugen og skabt et overskud på mere end 14 mio. kr. før skat.

Det er tæt på en fordobling af 2022-resultatet på 7,6 mio. kr.

Det gode resultat giver selskabet fra Galten tæt på Aarhus midlerne til yderligere at investere i bæredygtigt byggeri:

- Vores dagligdag er for længst blevet fyldt med klima- og miljøkrav, fremmedord, og en lang række forkortelser samt nye nationale og internationale standarder og direktiver. Selvom dette kan være en administrativ udfordring for en mindre virksomhed, ser vi positivt på disse udviklinger, siger Allan Laursen i en pressemeddelelse.

- Derfor har vi i de seneste år haft særligt fokus på bæredygtighed og arkitektur, og vi udvikler og tester mange nye materialer, byggeformer og -processer for at bringe både den gode kvalitet og den spændende fornyelse med ind i fremtiden. fortsætter husbyggeren.

DinBoli A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 32,5 22,9
Resultat af primær drift 15,0 8,3
Resultat før skat 14,2 7,6
Årets resultat 11,0 6,1
Balancestatus 79,0 78,4
Egenkapital 34,9 24,1
Antal ansatte 24 22
Kilde: CVR

DinBolis ledelse påpeger i 2023-årsrapporten, at resultatet var bedre end forventet i en periode præget af udviklingen på boligmarkedet, inflationen og stigende materialepriser. 

"Dette skabes primært af et par ekstraordinære gode projektresultater, tilfredsstillende dækningsbidrag på byggeopgaver samt salg af flere grunde end forventet," lyder det også i årsrapporten.

Laurbærene kan ikke tåle, at man hviler på dem

Ifølge Allan Laursen vil det igangværende regnskabsår være præget af investeringer i innovation samt nye samarbejdsformer og metoder, der ruster virksomheden til fremtiden -  selv under en eventuel opbremsning i byggeriet.

- Vi har haft et godt år, og det er vi både glade og stolte af, men vi ved godt, at laurbær slet ikke kan tåle, at man hviler på dem. Så vi holder fokus på at skærpe konkurrenceevnen på den lange bane, og sørge for at både kunder og medarbejdere er glade og tilfredse, siger direktøren.

Retter man blikket mod 2024 er der budgetteret med et positivt resultat før skat på cirka 5 mio. kr.

Den forventede udvikling og det økonomiske resultat er ifølge selskabets ledelse meget påvirket af flere faktorer. Først den aktuelle verdenssituation, boligmarked og konjunkturer, som præger husbranchen på mange områder, og især udviklingen af renteniveauet og inflationen, der har direkte indflydelse på hastigheden af salget af nye huse. Dernæst kommunerne og forsyningers vilje og evne til at vedtage og gennemføre lokalplaner og byggemodning.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157