23948sdkhjf

Konkurrence om 300.000 kvm park i København

Nu skal de teams findes, som skal deltage i arkitektkonkurrencen om stor park i Københavns Nordhavn. Anlægsarbjedet forventes at gå i gang i 2028

Spændende grønne landskaber og vild natur, plads til leg og fritidsaktiviteter, flere nye fodboldbaner, og levesteder for grønbroget tudse. Alt det og meget mere skal Nordhavnspark, en ny park på spidsen af Københavns Nordhavn, rumme.

Parken kommer til at strække sig over cirka 30 hektar, hvilket er mere end dobbelt så stor som Kongens Have.

Nu skal de teams findes, som skal deltage i arkitektkonkurrencen om Nordhavnsparken. Konkurrencen udskrives i slutningen af 2024, men arbejdet med at definere parkens indhold startede for flere år siden sammen med københavnerne.

- Nordhavnsparken får en kæmpestor betydning for livet med naturen i Nordhavn og i København, og er en del af den samlede planlægning af Nordhavn hvor de grønne områder forbindes, udtaler adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, i en pressemeddelelse.- Vi har fået en klar retning for parken fra københavnerne og de mange foreninger, interesseorganisationer og andre engagerede samfundsborgere, og nu glæder vi os til at tage det næste skridt mod at gøre parken til virkelighed, tilføjer hun med henvisning til en proces i 2021, hvor der kom 6.600 indspark til den nye park.

95 millioner kroner

Det er Københavns Kommune, der sammen med By & Havn udarbejder programmet for den kommende arkitektkonkurrence, ligesom de begge er repræsenteret i dommerkomitéen. 

Arkitektkonkurrencen forventes at blive udskrevet i slutningen af 2024, og vinderen findes i 2025. Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune skal godkende vinderforslaget.

By & Havn ejer i dag grunden, som bliver overdraget til Københavns Kommune i 2028, når parken skal anlægges. 

By & Havn bidrager med 95 mio. kr. til anlæggelse af Nordhavnsparken. Øvrige udgifter til anlæg forventes at blive afholdt af kommunen eventuelt med bidrag fra fonde, og efter overtagelsen står kommunen selv for driften af parken.

Selvom arkitektkonkurrencen endnu ikke er udskrevet, forventes det på baggrund af Københavnerdialogen, som blev gennemført i 2021, at konkurrenceprogrammet blandt andet vil bede om forslag til børnesikker badning, faciliteter til boldbaner og et fælles mødested for parkens brugere, ligesom der vil være fokus på at skabe vild natur, biodiversitet og levesteder for eksisterende dyre- og planteliv.

En del af konkurrencen bliver også at se på, hvordan man kan udnytte parkens arealer til flere forskellige formål, og hvordan terrænet i parken kan bearbejdes, da der er mulighed for at anlægge en bakke på op til 25 meters højde.

Parken skal ligge på spidsen af Nordhavn ud til vandet. Derfor kommer vandet og det maritime også til at spille en naturlig hovedrolle i parkens udtryk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157