23948sdkhjf

Ny Nørreport: Aarsleff viderefører projektet - OPDATERET

Aarsleff garanterer, at arbejdet så vidt muligt fortsætter uhindret trods konkurs hos konsortiepartneren Pihl.
Mandagens triste nyhed om konkursen i E. Pihl & Søn har skabt usikkerhed omkring en stribe igangværende projekter.

Blandt disse er ombygningen af Nørreport Station i København, som Pihl udfører i konsortium med Aarsleff. Banedanmark skal imidlertid ikke frygte for en forsinkelse af det omfattende projekt. Det fastslår Aarsleff i en fondsbørsmeddelelse:

- Efter Pihls konkurs vil Aarsleff videreføre alle arbejder og desuden forhandle med de medarbejdere fra Pihl, som er beskæftiget på projektet med henblik på at overtage ansættelsesforholdet i en kortere eller længere periode. Aarsleff vil således stå som garant for, at arbejdet så vidt muligt fortsætter uhindret, og overtager konsortiets forpligtelser overfor leverandører og underentreprenører.

Det oplyses endvidere, at Aarsleff har et tilgodehavende på cirka 30 mio. kr. hos Pihl fra projekter, hvor Aarsleff har arbejdet som underentreprenør for Pihl. Konsekvenserne heraf vil være indregnet i Aarsleffs kvartalsrapport for de første ni måneder, som offentliggøres onsdag.

Færdig til årsskiftet 14/15
Hos Banedanmark beklager økonomidirektør Søren Stahlfest Møller konkursen, men han glæder sig samtidig over, at byggeriet ser ud til at fortsætte uden forsinkelser:

- Vi ser frem til det fortsatte samarbejde med Aarsleff omkring Ny Nørreport, og herunder at arbejdet kan komme til forsætte med færrest mulige hindringer. Vi forventer pt. fortsat at kunne færdiggøre den store ombygning omkring årsskiftet 14/15.

Udover ombygningen af Ny Nørreport var E. Pihl & Søn også i gang med byggeriet af det nye trafikkontrolcenter i København for Banedanmark.

- Vi går nu i gang med at undersøge, hvordan dette byggeri skal fortsættes. Vi undersøger muligheden for enten, at nogle indtræder i det nuværende byggeri, eller om den bedste løsning er at foretage et genudbud, siger Søren Stahlfest Møller.

Læs også: E. Pihl & Søn konkurs
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172