23948sdkhjf

Stopper samarbejde med MT Højgaard

Gladsaxe Fjernvarme har droppet kontrakt til knap 135 mio. kroner med MT Højgaard. Vi er uenige i udlægningen, lyder det fra entreprenørkoncernen

Entreprenørkoncernen MT Højgaard er blevet en trecifret millionkontrakt fattigere.

Det skyldes ifølge Gladsaxe Fjernvarme en række udfordringer, som har fået fjernvarmeselskabet til at droppe samarbejdet, mens det ifølge MT Højgaard er sket i fælles forståelse.

Afslutningen på kontrakten, der har en værdi på 134,7 mio. kr., sker ved udgangen af april.

Bruddet skyldes ifølge Gladsaxe Fjernvarme, at der i Mørkhøj har været ekstraordinære udfordringer med fjernvarmeudrulningen, hvad angår kvalitet, tempo og samarbejde.

Især den længere anlægsperiode og de vanskelige trafikale forhold har påvirket beboerne.

- Fokus er på, at opgravning, tilslutninger og reetablering af vejene sker på en god måde. Det har ikke været muligt at blive enige med MT Højgaard om dette. Gladsaxe Fjernvarme har derfor vurderet, at alle parter er bedst tjent med, at resten af fjernvarmeprojektet gennemføres med en anden samarbejdspartner, skriver Gladsaxe Fjernvarme blandt andet i en pressemeddelelse.

To om beslutningen 

MT Højgaard har en anden udlægning af sagen.

- Vi er både uenige i, og ret så overraskede over, Gladsaxe Fjernvarmes ensidige udlægning til borgerne om, hvorfor fjernvarmesamarbejdet stopper, lyder det i en skriftligt kommentar fra MT Højgaard til Licitationen. 

- Vi vil gerne understrege, at det er en beslutning, som begge parter tog sammen, og som af forskellige årsager var i begges klare interesse, når man så på de faktiske forhold på projektet, tilføjes det. 

Entreprenøren ønsker ikke at kommentere årsager og sagen yderligere.

134 millioner

Tonen var anderledes positiv, da MT Højgaard i sommeren 2022 løftede sløret for fjernvarmeopgaven i Mørkhøj. 

- Projektet for Gladsaxe Fjernvarmeforsyning er strategisk vigtigt for MT Højgaard Danmark med vores fornyede fokus på anlægsopgaver og projekter, der bidrager til den grønne omstilling. En fjernvarmeopgave som denne er med til at understøtte det fokus, og vi ser frem til at komme i gang med opgaven og til samarbejdet med bygherre, rådgivere på projektet og vores samarbejdspartner på rørdelen, sagde sektionsdirektør Niels Holm Mikkelsen, MT Højgaard, dengang.

Arbejderne var sat til at løbe over to år frem til august 2024. Kontraktens værdi blev dengang oplyst til 134,7 mio. kr. For de mange millioner skulle entreprenørselskabet udlægge 10 kilometer hovedledning og 23 kilometer stikledninger fordelt på 1000 stik.

MT Højgaard indgår aftale til 134 mio. kr.

Ingen arvtager

MT Højgaard vil ifølge Gladsaxe Fjernvarme færdiggøre det mest akutte af det igangværende arbejde og sørge for, at det resterende kan overtages af en anden entreprenør.

Det er dog ikke afgjort, hvem der skal færdiggøre arbejdet, da der endnu ikke er indgået en aftale med en ny entreprenør. 

- Det er dog førsteprioritet for os, at det igangværende arbejde bliver gennemført og afsluttet hurtigt, så beboerne oplever færrest mulige gener på matrikler og veje. Så snart vi ved mere om, hvornår anlægsarbejdet genoptages, og hvem der skal gennemføre det, vil beboere og boligejere blive orienteret, lyder det fra fjernvarmeselskabet.

Gladsaxe Fjernvarme lægger ikke skjul på, at et skift af entreprenør vil betyde en forsinkelse i udbygningen af fjernvarmenettet. Der er endnu ikke lagt en tidsplan for, hvornår arbejdet fortsætter. 

Planen er dog, at de igangværende arbejder vil blive afsluttet som det første. Sideløbende planlægges etableringen af fjernvarme i de områder i Mørkhøj, hvor boligerne endnu ikke er blevet tilsluttet. 

Fjernvarmenettet udbygges i disse år flere steder i Gladsaxe, og Gladsaxe Fjernvarme samarbejder med flere entreprenører, der står for fjernvarmeudrulningen i hver sit område.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173