23948sdkhjf

Tidligere stadsarkitekt bliver adjungeret professor på Arkitektskolen Aarhus

Camilla van Deurs, der stoppede som stadsarkitekt i Københavns Kommune tilbage i januar, er ny professor på Arkitektskolen Aarhus

Den tidligere stadsarkitekt i Københavns Kommune Camilla van Deurs skal være adjungeret professor på Arkitektskolen i Aarhus.

Her tiltræder hun den 1. maj og bliver tilknyttet 'Undervisningsprogram 1 Territorier, arkitektur og transformation', hvor hun som adjungeret professor blandt andet skal stå for forelæsninger.

- Med hendes ekspertise og erfaring inden for urban design og byudvikling vil hun berige vores undervisningsmiljø og styrke vores engagement i at uddanne fremtidige arkitekter med en dyb forståelse for byens rolle og betydning, siger rektor på Arkitektskolen Aarhus Torben Nielsen til skolens hjemmeside.

Også Camilla van Deurs selv ser frem til den nye udfordring.

- Jeg har i mere end tyve år arbejdet strategisk med byer, bebyggelser og byrum både i Danmark og internationalt, samt forsket i hvordan man skaber gode byer for mennesker. De erfaringer glæder jeg mig til at dele med de studerende,” siger Camilla van Deurs ligeså til skolens hjemmeside.

I dag er hun også partner og ansvarlig for byudviklingsområdet hos virksomheden Nordic Office of Architecture. Et virke, hun fortsætter i. 

Derudover er hun også vicerådsleder i Akademiraadet og bestyrelsesmedlem i CPH Village.

Tilbage i januar 2024 stoppede hun som stadsarkitekt i Københavns Kommune, hvor nåede at være i knap fem år. Her var Camilla van Deurs involveret i københavnske projekter som Bispeengbuen, Jernbanebyen samt afviklingen af titlen som Verdens Arkitekturhovedstad 2023, som København blev udnævnt til sidste år.

Inden da tilbragte hun blandt andet mere end 10 i år i forskellige roller hos Gehl Architechts – heraf som partner i mere end halvdelen af dem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11