23948sdkhjf

Huscompagniet-topchef ser bedring i markedet

Landets største husbygger ser forbedringer i markedet - men indtjening og omsætning er fortsat presset efter seks kvartaler med lave salgstal

Parcelhusmarkedet er så småt på vej tilbage, men omsætningen lider stadig under markedets opbremsning. 

Det er beskeden, efter landets største husbygger, Huscompagniet, har offentliggjort årets første kvartalsregnskab torsdag morgen. 

- Vi leverede omsætning og indtjening i overensstemmelse med vores forventninger i et fortsat udfordrende marked, lyder det fra adm. direktør Martin ravn-Nielsen i en forberedt kommentar. 

Huscompagniet har i årets første tre måneder solgt 272 huse, hvilket er flere, end hvad Nordens største husbygger har præsteret de seneste seks kvartaler.

Markedet på vej tilbage 

Som forventet oplevede brancheføreren en "moderat fremgang" i aktiviteten og hævede salget af antal huse med 20 pct. i forhold til samme periode sidste år. 

Det skyldes især markedsforhold:

- De makroøkonomiske forhold viste spæde tegn på bedring på det danske marked, skriver Martin Ravn-Nielsen i en forberedt kommentar. 

Det er især på parcelhusmarkedet, Huscompagniet i årets første tre måneder har oplevet bedring. 

Som forventet 

Omsætningen lyder på 483 mio. kr., en vækst på -26 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, hvor toplinjen lød på 656 mio. kr.

Den markante tilbagegang er dog forventet, og tallene reflekterer færre igangværende projekter som resultat af et vigende marked med få salg i 2023 i kombination med færre leveringer. 

Huscompagniet fastholder sine forventninger til 2024, som lyder på en omsætning mellem 2,3 og 2,6 mia. kr. og et driftsresultat (EBIT) på mellem 30 og 80 mio. kr. 

Læs meget mere om regnskabet på Licitationen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078