23948sdkhjf

Grundfos et skridt tættere på nyt domicil

Byggeriet af et nyt domicil for pumpevirksomheden Grundfos er rykket et skridt nærmere

I foråret 2023 løftede Grundfos lidt af sløret for et nyt, storslået domicil, som man vil bygge ved hovedkvarteret i Bjerringbro.

Nu er byggeriet rykket et vigtigt skridt nærmere.

Projektet har nemlig været på dagsordenen i teknisk udvalg i Viborg Kommune. Det fremgår af referatet fra udvalgets møde den 1. maj.

Ifølge den gældende kommuneplan må man dog ikke bygge så højt, som Grundfos gerne vil, og derfor skal der udarbejdes et tillæg samt en ny lokalplan, som skal sendes i offentlig høring. Det er derfor blevet indstillet til kommunens økonomi- og erhvervsudvalg.

Til gengæld har teknikudvalget i samme ombæring indstillet, at der ikke skal laves en miljøvurdering, og at der ikke skal afholdes borgermøde i forbindelse med ændringen. Der bliver dog en høringsperiode på fire uger.

Grundfos’ nye hovedkvarter skal være på cirka 12.600 kvadratmeter i fem etager med en bygningshøjde på cirka 30 meter. Kontorbygningen kommer til at huse cirka 660 medarbejdere.

I samme ombæring vil Grundfos gerne sikre sig mulighed for at opføre en ny produktionsbygning på cirka 25.000 kvadratmeter med en bygningshøjde på 13 meter engang i fremtiden.

De nye planforslag ventes vedtaget i september, og byggeriet skal efter den oprindelige plan være færdigt i 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094