23948sdkhjf

Rockwool opjusterer

Rockwool opjusterer forventningerne til 2024, hvilket ikke mindst skyldes en positiv udvikling på det nordamerikanske marked

Rockwool-koncernen har haft så god en start på 2024, at isoleringsgiganten opjusterer forventningerne til 2024.

Den positive udvikling skyldes ifølge en fondsbørsmeddelse fra Rockwool højere volumen og stabile salgspriser kombineret med produktivitetsforbedringer og omkostningsbesparelser.

Det får nu Rockwool til at løfte den forventningerne til årets omsætning og overskudsgrad (EBIT-margin).

- Det nordamerikanske marked vokser fortsat, og de lokale fabrikker kører nu med høj kapacitet, hvilket afspejler den høje efterspørgsel og vores indsats for at nedbringe leveringstiden, skriver koncernen.

Fastholder investeringsniveau

Europa var præget af lav aktivitet på mange markeder som følge af en afmatning i husbyggeriet og høje byggeomkostninger drevet af høje renter og inflation.

- I kvartalet så vi dog en markant stigning i salget indenfor erhvervsbyggeri i Central- og Østeuropa. Vi så ligeledes en solid stigning i volumen i Sydøstasien, drevet af høj efterspørgsel, lyder det også fra Rockwool.

Omsætningen opjusteres til en vækst på omkring midt-encifret procent i lokal valuta fra den tidligere udmelding om salg på nogenlunde samme niveau som i 2023. EBIT-margin får et nøk op fra 13 pct. til nu forventet cirka 15 pct.

Forventningerne til årets investeringsniveau eksklusiv opkøb bliver fastholdt på omkring 375 mio. euro (2,8 mia. kr.).

Inflation og salgsjusteringer

Isoleringsgiganten oplever fortsat en vedholdende inflation. Nogle driftsomkostninger er igen begyndt at stige, hvilket ventes at få effekt af i de kommende kvartaler.

- Indtjeningen forventes derfor at være mere udfordret i resten af 2024. For at kompensere for inflationen vil der blive indført markedsspecifikke salgsprisjusteringer.

Rockwool oplyser i forbindelse med opjusteringen også foreløbige hoved- og nøgletal for 1. kvartal 2024.

Salget i 1. kvartal udgjorde 918 mio. euro (6,8 mia. kr.), en stigning på 6 pct. i lokal valuta drevet af højere end forventet salg indenfor erhvervsbyggeri.

Driftsresultatet (EBIT) i kvartalet steg 46 pct. til 152 mio. euro (1,1 mia. kr.), svarende til en EBIT-margin på 16,5 pct., hvilket er en stigning på 4,5 procentpoint sammenlignet med 1. kvartal af 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109